Raliul Acropolis 2011: Mr. Hollywood a filmat astazi o dubla spectaculoasa

Nu stim daca eclipsa de luna a avut vreun efect special pentru norvegianul Petter Solberg insa acesta se pare ca a venit mai hotarat ca niciodata sa castige o etapa din WRC. Cu un ritm infernal astazi Solberg a reusit sa castige primele patru din cele sase speciale ale primei zile din Raliul Acropolis.

Doar cei doi Sebi din cadrul echipei de uzina Citroen reusind sa fie mai rapizi astazi de cat norvegianul, Ogier cu 1.4s, iar Loeb cu 1.6s. Loeb a mentionat ca pozitia de deschizator din prima zi a raliului s-a facut simtita, acesta declarand ca prima pozitie la start l-a costat timp cu toate ca a fortat pe toate probele. De asemenea incidentul din speciala a doua cand tot display-ul electrinic a picat facand imposibila vizualizarea vitezei in care se afla, precum si o pana pe speciala a cincea l-au adus pe Loeb la +51.6s in spatele lui Solberg.

 

Ogier a ales si de aceasta data tactica el incetinind ritmul pe ultima speciala pentru o pozitie buna la startul zilei de maine. La polul opus il gasim pe Solberg care declara: “ Sunt aici sa lupt nu sa ma joc jocul pozitiei la start.” 

 

Solberg se pare ca i-a pasat ghinionul lui Jari-Matti Latvala, care a ramas fara transmisia pe rotile fata din cauza diferentialului, pilotul Ford trebuind sa termine ultima speciala a zilei doar cu tractiune spate, lucru care l-a incetinit foarte mult pe proba fiind o problema pentru pilotii din spate.    

 

Rezultate dupa prima zi:

1. P. SOLBERG 0.0
2. S. LOEB +51.6
3. M. HIRVONEN +55.3
4. S. OGIER +57.2
5. H. SOLBERG +1:43.2
6. M. WILSON +2:27.7
7. O. TÄNAK +3:32.4
8. J. LATVALA +3:55.0
9. J. HANNINEN +4:01.6
10. K. RÄIKKÖNEN +4:04.7

One thought on “Raliul Acropolis 2011: Mr. Hollywood a filmat astazi o dubla spectaculoasa”

Comments are closed.