Sebastien Loeb in WTCC?

 

Septuplul campion mondial de raliuri Sebastien Loeb a testat weekendul acesta pe circuitul de la Rockingham un Chevrolet Cruze WTCC, reaprinzand zvonurile conform carora el nu ar mai continua sa piloteze in WRC de la anul. In varsta de 37 de ani, pilotul francez a mai concurat in curse pe circuit in ultimii ani, cea mai notabila prezenta fiind cea din Cursa de 24 h de la Le Mans unde a luat startul in 2005 si 2006 alaturi de echipa Pescarolo. Loeb a testat deasemeni si un monopost de GP2 in 2009 cu echipa David Price Racing Team si a concurat si in Campionatul Francez de GT.

 

 

Sebastien Loeb s-a alaturat vinerea trecuta echipei RML pe circuitul Rockingham din Northamptonshire pentru a testa modelul care domina Campionatul Mondial de Turisme ( WTCC ), sub directa indrumare a fostului campion si prieten Yvan Muller. Astfel, speculatiile au luat din nou amploare in presa, Loeb fiind pilotul care domina autoritar Campionatul Mondial de Raliuri inca din 2004.

 

 

Desi Loeb a pilotat aproape exclusiv pentru grupul PSA Peugeot Citroen inca din 2001, exista zvonuri care-l “transfera” pe francez in curtea celor de la Volkswagen care vor reveni in raliuri incepand cu 2013. O alta idee a jurnalistilor din afara tarii este aceea ca Loeb ar putea parasi lumea raliurilor si, tinand cont si de numarul important de constructori care si-au anuntat intentiile pentru a concura in WTCC in urmatorii doi ani, aceasta ar putea fi o mutare de viitor pentru pilotul francez.

 

 

 

Managerul celor de la Chevrolet Motorsport, Eric Neve a infirmat aceste zvonuri, declarand ca el nu are cunostinta despre vreun plan al lui Loeb de a se alatura echipei sale in Campionatul Mondial de Turisme.

 

 

[nggallery id=200]