Sebastien Ogier este primul pilot de uzina Volkswagen

 

Sebastien Ogier a semnat un contract cu gigantul producator german si a devenit astfel primul pilot oficial al acestora in Campionatul Mondial de Raliuri. Pilotul francez in varsta de 27 ani si copilotul sau Julien Ingrassia (31) se vor alatura imediat echipei. 

 

Ogier a incheiat sezonul 2011 al WRC pe locul trei si va avea un rol important in dezvoltarea modelului Polo R WRC pentru sezonul de debut al celor de la VW in 2013. Este castigator al JWRC in 2008, instructor de ski, si probabil viitorul campion mondial. In 2011 a castigat 5 raliuri, la fel ca si octuplul campion mondial Sebastien Loeb.

 

VW este nr.1 in Europa si cu siguranta va deveni nr.1 in lume” a declarat exuberant Sebastien Ogier la sosirea sa la Hanovra. ” Sunt ferm convins ca vom concura cu scopul de a castiga titlul mondial. Sunt fericit ca fac parte din aceasta echipa” a mai spus Ogier.

 

Si Carlos Sainz a fost implicat in negocierea contractului, dublul campion mondial avand un rol important in dezvoltarea programului din WRC al celor de la VW. ” Pentru mine Sebastien este unul din primii trei piloti din lume la ora actuala” a spus Sainz, campion mondial in 1990 si 1992 ( WRC) si castigator al Raliului Dakar in 2010.

 

Ogier va evolua pentru prima oara sub culorile celor de la VW cu ocazia Race of Champions, care se va desfasura la Dusseldorf pe 3 si 4 decembrie.