Selectia pilotilor pentru sezonul 2013 al celor de la VW incepe in Finlanda

Dupa cum bine stiti, VW va reveni in WRC odata cu sezonul 2013, pana atunci nemtii urmand sa finalizeze Polo-ul R WRC care va dezvolta aproximativ 300 cp. Cei de la VW au demarat un program de selectie a pilotilor, care de-a lungului sezonului 2011 vor lua startul pe modele Skoda Fabia S 2000 la cateva etape din WRC, cei mai buni urmand sa concureze in 2013 pe modelul Polo R WRC.

 

 

Directorul VW Motorsport, Kris Niessen a tinut sa sublinieze din nou, ca aceasta metoda este cea mai buna pentru a-si forma o parere despre competivitatea pilotilor in regim de cursa si ca si-ar dori ca prin acest program sa acorde o sansa tinerilor. ” Ar fi extraordinar daca am descoperi un nou Walter Rohrl sau o noua Michele Mouton. ” Este a treia oara cand Niessen face o astfel de declaratie, vizavi de pilotii pe care si-ar dori sa-i gaseasca, ceea ce ne duce cu gandul la faptul ca unul din cele trei echipaje pe care VW Motorsport le va alinia la start in 2013 va fi condus de un pilot german si un altul de o femeie pilot. Ramane de vazut daca am facut o presupunere corecta, insa linistea totala vizavi de semnarea contractului cu Nasser Al Attiyah, dupa declaratiile acestuia facute cu ocazia Raliului Greciei, nu fac nimic altceva decat sa mareasca sansele pronosticului facut mai sus.

 

 

Primii piloti care se vor afla in cautarea unui loc pentru sezonul 2013 la bordul unui VW Polo R WRC sunt Andreas Mikkelsen si Joonas Lindroos, cei doi urmand sa ia startul in Raliul Finlandei ( 28-31 iulie ) pe modele Skoda Fabia S 2000. Andreas, in varsta de 22 ani, este fost schior si pilot de motocross, facand parte din loturile nationale ale Norvegiei la ambele sporturi. In 2011 el concureaza in IRC pe acelasi model Fabia S2000 pentru echipa Skoda UK. Joonas are 26 de ani, concureaza in campionatul national de raliuri al Finlandei iar din 2010 face parte din echipa lui Tommi Makinen, cvadruplu campion mondial in WRC.