Xavier Pons castiga a doua etapa din S-WRC

Cu numai trei probe speciale ramase pentru ziua de duminica , lider in clasamentul general provizoriu Martin Prokop si spaniolul Xavier Pons urmau sa se dueleze intr-o maniera spectaculoasa pentru victoria de etapa in S-WRC .

Pons a realizat un timp remarcabil pe prima proba de duminica, PS19 , timp care l-a propulsat pe locul 1 , redobandind conducerea pe care o pierduse sambata din cauza unor probleme la ambreiaj .

Din acel moment, Prokop a decis sa se multumeasca cu punctele aferente locului doi cu scopul declarat de a-si intari conducerea in clasamentul general al campionatului decat sa mearga cu pedala la podea si sa riste un abandon, desi a incheiat raliul cu o victorie de proba speciala pe PS22 .

Acest lucru a insemnat ca Pons a putut sa mearga fara sa-si asume riscuri si sa-si asigure prima victorie in S-WRC cu al sau Ford Fiesta S 2000 cu un avans de doar 17.6 secunde.

” Este prima mea participare in S-WRC , prima aparitie cu aceasta masina si dupa numai 40 km de teste . Sunt foarte fericit ” a declarat spaniolul.

Dupa primele doua etape , Prokop conduce in clasamentul general al S-WRC cu 8 puncte.

” Nu am avut probleme majore ci doar multe si marunte ” a declarat Prokop . ” La final a trebuit sa conservam masina deoarece in prima zi am avariat partea frontala . In mod normal ne-am fi luptat pentru victorie  dar, dupa ce Pons a preluat conducerea am decis sa nu mai fortez. El a fost foarte rapid si foarte motivat sa castige , asa ca l-am lasat astazi . Sunt fericit pentru punctele castigate care ma vor ajuta in clasamentul general si stiu ca putem fi mai rapizi. A fost un raliu neobisnuit dar uneori asa trebuie sa fie ” .

Polonezul Michal Kosciuszko ( Fiesta S 2000 ) s-a retras de doua ori de-a lungul raliului . ” Am avut o gramada de probleme dar principalul lucru este ca am reusit sa dovedim cat de rapizi putem fi . ” a declarat acesta . ” Am castigat cele mai multe probe speciale in cadrul S-WRC si asta ne da incredere pentru restul sezonului . Masina am simitit-o bine atata timp cat nu am avut probleme si chiar cred ca este mai rapida decat Skoda Fabia S2000. “

Clasamentul general dupa doua etape :

1. CZE Martin Prokop 33
2. SWE P-G Andersson 25
3. ESP Xevi Pons 25
4. NOR Eyvind Brynildsen 22
5. FIN Janne Tuohino 18
6. POL Michael Kosciuszko 15
7. SWE Patrik Sandell 12
8. AND Albert Llovera 10
9. PRT Bernardo Sousa 8
10. SWE Per-Ane Saav 6