Interviu cu Sebastian Gioarsa dupa Timis Rally

Incepand cu acest an o noua competitie monomarca isi face apritia in Campionatul National de Raliuri, Cupa Suzuki. SIngurul model care va fi folosit in aceasta competitie este Suzuki Swift care beneficiaza de un motor de 1.6l aspirat ce dezvolta 136 cp. Primul echipaj care a debutat inca de la prima etapa la Brasov pe un astfel de model este echipajul format din Sebastian Gioarsa si Raluca Magdas. Pe parcursul acestui an vom incerca sa urmarim indeaproape evolutia prietenilor nostri si sa va tinem la curent cu evolutiile lor. Ce s-a intamplat la Timis Rally weekendul trecut, aflati chiar de la Sebastian in cele ce urmeaza:   

Sebastian Gioarsa-Raluca Magdas - Timis 2013 - 07

Motorsportnews.ro: Ai reusit sa fii la bataie pentru locul 1, castigand si cateva probe la clasa 9. Cum s-a vazut Timis Rally din interior?

 

Sebastian Gioarsa: Am reusit in primul rand sa ma mai acomodez cu masina si sa castig incredere. Dupa etapa de la Brasov unde am avut parte de toate felurile de aderenta si nu prea am reusit sa ma tin aproape de podium, a venit Timisoara unde am reusit sa castig cateva probe speciale si sa lupt pentru prima pozitie a clasei. Pot sa spun ca nu a fost un raliu usor si viteza mare pe probe combinata cu suprafetele alunecoase au dat de furca tuturor concurentilor.

 

Motorsportnews.ro: Desi ai avut un parcurs excelent in debutul etapei, rezultatul final nu a fost pe masura asteptarilor. Ce s-a intamplat?

 

Sebastian Gioarsa: A fost un parcurs relativ bun dar presarat cu o gramada de “evenimente” neplacute. Lipsa de antrenament cu noua masina precum si vremea schimbatoare au dus la cateva greseli si implicit timp pierdut pe probele speciale. Am avut parte de rasuciri pe probe inca din prima zi si nici in ziua a doua nu am fost mai concentrat pentru a evita astfel de greseli. Totul a culminat cu o iesire in décor pe penultima proba a raliului (Hauzesti 2), greseala care ne-a costat aproape 5 minute de intarziere si bineinteles pierderea oricarei sanse la podium. E frustrant dar pe de alta parte ma bucur ca masina nu a suferit avarii.  

 

Motorsportnews.ro: Cum ti s-au parut probele speciale?

 

Sebastian Gioarsa: In afara de cea lunga pe ambele sensuri (Nadrag/Hauzesti), proba care a avut de toate, celelate mult prea rapide si lipsite de spectaculozitate.

 Sebastian Gioarsa-Raluca Magdas - Timis 2013 - 75

Motorsportnews.ro: Cum ti s-au parut cele 2 superspeciale ale raliului si care ti-a placut mai mult?

 

Sebastian Gioarsa: Daca pana anul trecut nu eram un fan al superspecialelor, acum pot sa spun ca mi-am schimbat parerea si chiar m-am simtit bine pe ambele, poate putin debusolat pe ultima din Timisoara avand in vedere greseala de pe proba anterioara, Daca e sa aleg intre cele doua merg pe cea din Lugoj pentru ca nu a fost nevoie de traditionalele cauciucuri pentru intoarceri.

 

Motorsportnews.ro: Desi s-a anuntat pentru Timis Rally startul Cupei Suzuki, se pare ca aceasta va debuta abia la Raliul Deltei, raliu de la care tu vei lipsi. Cat de mult crezi ca te va afecta aceasta neprezentare in economia campionatului?

 

Sebastian Gioarsa: Din pacate organizatorii cupei Suzuki nu au reusit sa se inteleaga la timp cu conducerea FRAS pentru debutul cupei la Timisoara, astfel ca totul s-a amanat pentru urmatoarea etapa de la Tulcea. Asa cum era si programul meu stabilit la inceput de an, etapa de la sfarsit de mai nu a fost programata si nici nu am cum sa ma razgandesc avand in vedere obligatiile pe care le am fata de compania pentru care lucrez si nu in ultimul rand fata de familie. E greu de spus in acest moment cat ma va afecta neprezentarea, deocamdata sper sa pot obtine un rezultat bun la etapa de acasa (Cluj) si astfel neparticiparea la Tulcea sa nu influenteze negativ pozitia in clasamentul de final de an.   

 Sebastian Gioarsa-Raluca Magdas - Timis 2013 - 10

Motorsportnews.ro:  In final, ce obiective ai pentru urmatorul raliu la care vei participa, si anume cel de la Cluj?

 

Sebastian Gioarsa: Asa cum spuneam anterior, mai ales ca vorbim de raliul din orasul meu natal, vreau sa sper la o clasare pe podium, si de ce nu prima pozitie a podiumului. E ultima etapa de asfalt a sezonului si de la Sibiu incepe greul pe macadam, suprafata unde o sa fie din nou nevoie de acomodare cu noul Suzuki. 

 

Credit Foto: Rallyzoom.ro