FRAS scoasa la licitatie

Pentru anul 2012, FRAS ar putea face cateva schimbari in dobandirea unui buget suplimentar. Acest bani pe care i-ar obtine din noi proiecte sunt destinati promovarii motorsportului ca disciplina sportiva. Si nu oricum. Cu un media plan foarte bine pus la punct. Sunt incluse reportaje la ProTV, Antena1 si TVR1. Spoturi si la ProFM si Europa FM. Machete in Ziarul Financiar si in cateva reviste glossy. Si foarte mult online. Dar cum se pot aduna acesti bani? Din suplimentarea aportului pe care Dunlop il aduce nu se face primavara. E binevenit totusi.

Pentru inceput se scoate la licitatie un loc de forlighter pentru etapele de asfalt din CNR. 12000 de euro este pretul de plecare pentru cei care vor sa se promoveze ca Official Tarmac Forlighter 2012. 7000 de euro este pretul de plecare pentru pozitia de forlighter oficial pentru etapele de macadam. Federatia ofera un pachet generos pentru cei interesati de aceste pozitii. Comunicate oficiale dedicate, mentionarea in comunicatele cu rezultatele etapelor. Expunere garantata pe canalele media contractate si proprii FRAS etc. Avantajul unui forlighter este ca poate sa aiba ca si copilot pe oricine. Doar pilotul trebuie sa fie licentiat FRAS.

 

Pentru fiecare etapa in parte, FRAS va mai scoate la vanzare pozitia de Forlighter secund. Banii obtinuti se vor imparti cu organizatorul insa de data aceasta expunerea oferita va fi limitata. Acelasi principiu se va aplica si Campionatului de Coasta.

 

Pentru etapele de coasta insa Federatia pregateste alta surpriza. Pilotii care poseda masini dotate cu loc in dreapta si nu mai sunt debutanti, se pot inscrie intr-o lista speciala. Lista va ierarhiza dupa putere, experienta pilotului, stilul de pilotaj, palmaresul pilotului, pretul pentru o licenta de copilot one event. Spre exemplu. locul din dreapta al lui Paul Andronic va costa in jur de 200 de euro pentru trei urcari in timp ce un loc in dreapta unui Renault Clio de 180 de cai al unui pilot aflat la a al doilea an competitional ar putea costa 50 de euro. O parte din acesti bani le vor reveni pilotilor. Este luata in considerare aceeasi politica si pentru shakedown-urile dinaintea raliurilor.

 

FRAS va concepe o oferta foarte tentanta pentru corporatii/firme puternice. Va oferi cate un VIP team Pass spre vanzare pentru fiecare etapa de raliu si coasta. Acestea vor include, locuri in dreapta la shakedown, om dedicat care sa introduca invitatii in culisele curselor, cazare, masa cu pilotii, reprezentanti ai FRAS etc. Un fel de oferta de team building! Pret? Se discuta. Sunt multe variabile in calcul.

 

Si nu in ultimul rand FRAS va scoate la vanzare un trofeu special. Cumparatorul isi va denumi singur trofeul si va avea libertate in a-l oferi pilotului sau echipajului pe care il considera cel mai potrivit pentru a infatisa spiritul curselor, a fair play-ului, spectacolului, curajului. Un fel de Trofeul Abu Dhabi, daca stiti la ce ma refer. La fiecare etapa si la sfarsit de sezon. Valabil pentru CNR si CNVC. Pretul va porni de la 12,000 de euro pentru CNR si 8000 pentru coasta.

 

In lucru mai sunt si alte proiecte asemanatoare insa pentru moment acestea au ajuns in atentia noastra. Sau, ca sa nu existe confuzii, acestea ne-au venit in minte!!! E un pas inainte? Sunt sortite esecului? Nu stim. Dar daca ar exista dorinta s-ar descoperi si putinta.

2 thoughts on “FRAS scoasa la licitatie”

  1. Foarte bun site-ul, il citesc cu placere. Remarc totusi o greseala care apare frecvent. E vorba de termenul forlighter. De fapt e un cuvant nemtesc si nu englezesc, se scrie Vorleiter si inseamna intr-o traducere mai libera deschizator de drum. In engleza nu cred sa existe un termen care se pronunta asa. Sper ca nu am inoportunat….

  2. Multumesc mult pentru comentariu. E binevenita precizarea ta! La cum se schimba limba din cauza greselilor de genul asta nu m-as mira ca deja sa fie oficializat cuvantul forlighter in loc de vorleiter. Chiar daca, dupa spui, e total gresit!

Comments are closed.