Mikko, nu dispera, ma retrag in curand

Asta ar trebui sa ii spuna Loeb lui Hirvonen. Cei sase ani diferenta ar trebui sa-l aduca pe finlandez in situatia de a concura la un moment dat in absenta multiplului campion. Sincer, eu m-am plictisit de cate ori am auzit ca Hirvonen e praf, ca nu mai merge, ca e vai de capul lui. Asa cum am auzit de Coulthard, Irvine sau Fisichela. Bine, cu Fisichela s-ar putea sa fie adevarat desi nu imi permit sa zic sus si tare ca omul a fost mediocru. Unul care nici macar nu stie sa franeze cu stangul in cursa nu are acest drept. Iar cursele de coasta la care particip cu greu imi dau dreptul sa emit judecati la nivelul Formulei 1.

 

 

Parerea mea este ca Hirvonen este un pilot excelent. Ghinionul lui este Loeb. Daca nu ar fi fost acesta, Hirvonen era el multiplu campion mondial. Si atunci multi din fanii lui Loeb ar fi fost fanii lui Hirvonen. Stim cu totii de acest curent al “pupincurismului”. Ne-a vorbit Razvan Codorean ultima data despre el.

 

 

E adevarat ca Latvala e mai rapid ca Hirvonen. Ca Ogier castiga mai des, ca Solberg e in primele doua zile in fata lui. Dar nu stiu cum se face ca la sfarsit, Hirvonen tot pe doi e. Si nu prea scapa sa mai puncteze si in Power Stage.  Loeb e marele campion, Ogier este speranta viitorului, Latvala e mai rapid decat toti, Solberg are ghinioane dar de Hirvonen nu se intereseaza nimeni. El e condamnat sa se lupte fara glorie.

 

 

In primele sase curse, de cinci ori a fost batut de Loeb. Si mai poate sa o tina tot asa inca vreo cinci raliuri, in urma adversarului sau direct. Dar totul se poate intoarce intr-o clipa. Si din cel care nu isi gaseste ritmul sa devina cel care speculezeaza o eroare a lui Loeb si iese campion.  Chiar nu mi-ar displacea.

 

 

Pentru ca pe Hirvonen il aud cel mai des declarand cu sinceritate ca merge cat poate de tare dar nu intelege de ce nu se poate tine dupa cei din fata. Si mie imi place sinceritatea de o mie de ori mai mult  decat declaratiile oficiale … de marketing. Voua nu?

One thought on “Mikko, nu dispera, ma retrag in curand”

  1. Esti un mare tolomac! Orice individ care a ajuns in F1 chit ca franeaza sau nu cu stangul este un superpilot, nu suporta comparatie cu nici un alt pilot, poate fi din cea mai tare cursa de coasta pe care ti-o poti imagina. E vorba pur si implu de altceva. In afara de asta, aia usnt sportivi adevarati, nu fac curse dupa ureche. Si mai mult decat toate, baiatu ala care nu stie sa franeze cu stangu, e si un inginer foarte bun, chestie fara de care nu prea poti fi un pilot cel putin ok. Mai putin Mansell, care era un pilot aparte.
    Si chiar asa, parca italianu asta are de de "L" in nume.Numa bine

Comments are closed.