Radu David – Campion la numai 16 ani!

Sezonul automobilistic sportiv 2011 se incheie cu rezultate deosebite pentru tanarul pilot de numai 16 ani, RADU DAVID.

Originar din Sibiu, Radu David a castigat titlul de campion la juniori in Campionatul National de Slalom Paralel (C.N.S.P), organizat de  Federatia Romana de Automobilism Sportiv. El a obtinut patru victorii din sase posibile cu un Renault Clio II de grupa N cu cilindreea maxima acceptata pentru clasa sa, 1.4 litri. Cele patru victorii ii asigura si un loc trei in clasamentul Open al competitiei. Clasamentul Open se refera la clasamentul final al C.N.S.P., fara a tine cont de impartirea autoturismelor de concurs pe criterii tehnice. In acest context, rezultatul sau este mult mai valoros daca tinem seama ca el a fost obtinut in  confruntarea cu autoturisme mult mai puternice decat Renault Clio II.

 

Radu David este un exemplu de crestere in automobilismul sportiv romanesc, debutul sau la volanul unei masini de concurs avand loc in 2004 cand a inceput kartingul la Palatul Copiilor din Sibiu.

 

In Campionatul de Slalom Paralel, Radu David a debutat in 2007 cu un VW Golf II. Un an mai tarziu, in 2008, se claseaza pe locul patru la general in clasamentul juniorilor. Anul 2009 este unul care avea sa confirme talentul tanarului pilot sibian. La finalul sezonului el se claseaza pe locul trei in clasamentul juniorilor, locul cinci in clasamentul general, cu o victorie de etapa. Federatia Romana de Automobilism Sportiv ii ofera in 2009 premiul special „Tinere Talente”.

 

Evolutia sa atrage atentia pilotilor consacrati din automobilismul sportiv romanesc si dupa rezultatul excelent  din Dementor Rally Show 2011, competitie organizata la Sibiu la finalul fiecarui an competitional. El reuseste ca in compania sportivilor experimentati din Campionatul National de Raliuri „Dunlop” sa castige  confruntarea de la clasa 9, cu aceeasi masina cu care a reusit performanta din Campionatul de Slalom Paralel. Despre acest eveniment, Radu David recunoaste modest : “Am luat startul la Dementor Rally Show dupa un sezon excelent in Campionatul National de Slalom Paralel, unde am obtinut titlul de Campion la juniori si mi-am dorit sa am o evolutie consistenta in compania unor mari Campioni. In prima runda am obtinut timpi foarte buni care m-au plasat pe primul loc al clasei 9 dar in runda a doua au aparut unele probleme tehnice la masina de concurs. Din fericire, am reusit sa le remediem astfel incat sa pot continua cursa. In finala m-am simtit foarte bine, am fost rapid si am obtinut victoria la clasa 9. Sunt fericit pentru rezultat, dar si pentru faptul ca am reusit sa il obtin in conditiile in care masina suferea unele avarii.”

 

La finalul anului competitional 2011, Radu David  doreste sa le multumeasca tuturor celor dragi care ii sint alaturi intr-o aventura sportiva costisitoare dar care ii aduce multe satisfactii si, totodata, rezultate deosebite. Anul acesta Radu a fost sustinut de Trakia, Tudor Auto si Colina Motors, companii care au inteles sa sprijine parcursul sau ascendent in motorsportul romanesc.

 

 Referitor la anul viitor, Radu David isi doreste sa ia startul in cadrul Cupei Dacia din Campionatul National de Raliuri „Dunlop”, dar participarea sa depinde de discutiile pe care le va purta in pauza competitionala cu posibilii parteneri.

 

Credit Foto: Rares Fetean

2 thoughts on “Radu David – Campion la numai 16 ani!”

Comments are closed.