START in Cupa Dacia pentru Alex Mirea

Dupa ce in 2009 a reusit sa obtina 3 titluri de campion national, Juniori, 2 roti motrice si Grupa H Clasa 3 in cadrul Campionatului Nationational de Viteza in Coasta, Alex Mirea va lua startul in a III a etapa a Campionatului National de Raliuri al Romaniei in cadrul cupei DACIA, la comenzile unui autoturism Dacia Logan pregatit pentru raliu cu piese si recomandari venite din partea Renault Sport.

Clasarea pe treapta a III-a a podiumului grupei K din etapa a doua – Raliul Argesului – Transfagarasan, l-a ajutat pe Alex doar pentru a lua pulsul competitiei, pentru ca in Cupa Dacia pleaca cu un handicap de 2 etape, deci 0 puncte.

Alex Mirea:E pacat ca am ratat etapa de la Arges pentru ca puteam puncta in cadrul cupei, insa ne multumim cu faptul ca am dobandit cunostinte noi atat eu cat si navigatorul meu Dragos Despinoiu care este la al II-lea raliu din viata lui. Obiectivul nostru principal este de a transforma fiecare Km de proba speciala  in cunostinte iar asta pe scurt inseamna sa terminam toate raliurile la care luam startul. Asta nu inseamna ca vom merge “la plimbare” insa nu ne aflam in postura in care sa fortam.

Raliul Tirgu Mures, etapa noua in calendarul competitional C.N.R. cu doua probe speciale dintre cele mai lungi din campionat, va fi o etapa in care isi vor spune cuvantul experienta si rezistenta psihica si fizica, spune Alex.

Alex Mirea:”Dupa efectuarea recunoasterilor oficiale, pot sa spun ca imi place acest raliu. Primele probe sunt pe placul meu, avand un grad de dificultate ridicat insa prea scurte. Este un raliu rapid insa destul de tehnic, cu portiuni de linie dreapta de pana la 900 m unde conteaza “fierul”, sunt portiuni tehnice unde nu ai voie sa gresesti, pe care conteaza echipajul si sunt cele doua probe speciale 6 si 7, in lungime de aproape 30 Km pe care conteaza rezistenta fizica si psihica. Cred ca cine castiga probele lungi castiga raliul pentru ca e greu de recuperat pe probele scurte, insa cum un raliu castigat este atunci cand masina ajunge in parcul inchis, chiar si superspeciala care inchide raliul isi poate spune cuvantul.

Automobil in configuratie noua, echipaj nou, etapa de raliu noua.

Alex Mirea:In ceea ce priveste masina, s-a lucrat intens pana in ultimul moment pentru a o aduce la nivelul tehnic la care poate fi admisa in cadrul Cupei Dacia. Noi am plecat marti spre Tirgu Mures, masina a venit joi pentru a participa la shakedown si chiar daca au aparut mici problem, pot spune ca sunt foarte incantat de cum se prezinta masina.

Dragos Despinoiu:Ma aflu inaintea startului pentru cel de-al doilea raliu din cariera mea, motiv pentru care emotiile inca exista, acumulez continuu cunostinte iar ceea ce ma bucura foarte tare este ca ma inteleg foarte bine cu Alex in masina de curse si o spun pentru ca asta simt si in ceea ce-l priveste.”

O alta noutate o reprezinta lansarea site-ului oficial al pilotului  Alex Mirea – www.alexmirea.ro – prin intermediul caruia cunoscutii si fanii pot intra in contact cu echipajul format din Alex Mirea – Pilot si Dragos Despinoiu – Copilot.

Alex Mirea:Daca vreodata nu voi participa la un raliu,va fi din lipsa fondurilor. Acesta este motivul pentru care am ezitat in a lua startul in 2010, insa pentru ca am primit foarte multe incurajari de la oameni apropiati mie, cunoscuti sau necunoscuti, am decis sa ma implic. Am luat startul pe Transfagarasan si acum urmeaza Tirgu Mures. Exact pentru acei oameni am decis sa lansez www.alexmirea.ro un site personal unde acestia pot intra in contact cu echipajul, unde pot gasi materiale foto/ video, ne pot pune intrebari la care cu siguranta vor primi raspunsuri in cel mai scurt timp. Vom incerca sa punem intr-un timp cat mai scurt pe site, toate informatiile despre echipajul 445, materiale foto/ video, rezultatele obtinute pe probele speciale, si o sectiune dedicata partenerilor care ne sustin sau care ne vor sustine. Le multumesc pe aceasta cale celor de la tunighost.ro, care m-au ajutat in realizarea site-ului si salut toti iubitorii de motorsport din Romania.

Echipajul Alex Mirea/ Dragos Despinoiu le multumeste pe aceasta cale partenerilor: Trust Productions, Dinmar Broker de Asigurare, X-Motors Garage, SKN si Activ Car’s Service.

Alex Mirea