Locul 1 la Cluj pentru Vlad Cosma in Citroën Racing Trophy Romania

Dupa Norbert Bereczki, care a castigat primele doua raliuri incluse in Citroën Racing Trophy Romania, Vlad Cosma a continuat sirul de succese Citroën cu o victorie in Raliul Clujului. Pilotul Napoca Rally Academy a triumfat, in clasamentul masinilor cu doua roti motrice, performanta care i-a adus un cec de 2.500 Euro.  Bulgarii Tihomir Stratiev si Ekaterina Stratieva au terminat Raliul Clujului in top 5.

 


101 kilometri de proba speciala pe asfalt. Vreme calda si fara niciun strop de ploaie. Acestea au fost conditiile pe care le-au asteptat toti pilotii inscrisi in Citroën Racing Trophy Romania la Raliul Clujului, dupa etapele de la Brasov si Targu Mures care s-au desfasurat in conditii meteorologice extrem de dificile.

 

 

Vlad Cosma a avut un inceput bun si dupa super speciala din prima zi a raliului s-a clasat pe locul secund in clasamentul masinilor cu tractiune pe doua roti. Cel mai bun pilot din Citroën Racing Trophy Romania in 2010 a exploatat la maximum avantajul de a evolua in fata propriilor suporteri si dupa speciala a doua s-a instalat la conducere, pozitie pe care nu a mai cedat-o pana la finalul etapei de la Cluj. „Suntem foarte fericiti dupa acest rezultat. Am avut o cursa deosebita de la un capat la altul. Transilvana MotorSport mi-a pus la dispozitie o masina impecabila. Eu am fost in forma, Florin a fost si el in forma si cred ca acest lucru s-a vazut. Totul a mers perect. Pe langa victoria de la doua roti motrice, am reusit o clasare buna si in clasamentul general si acest lucru ne bucura foarte tare si ne da un  impuls extraordinar pentru Yalta”, a spus Vlad Cosma, care va participa, saptamana viitoare, la Yalta Rally, etapa din IRC si FIA European Rally Cup (East). In urma victoriei din Raliul Clujului, Vlad Cosma a castigat 2.500 Euro, dar si bonusul de 500 Euro care se acorda pilotului din Citroën Racing Trophy Romania care castiga cele mai multe probe speciale.

 

 

Dupa o etapa in care nu au adunat niciun punct in Citroën Racing Trophy Romania, bulgarii Tihomir Stratiev si Dobrin Borisov au terminat pe locul 4 in clasamentul masinilor cu doua roti motrice, performanta recompensata cu 800 Euro si 4 puncte. „In sfarsit am prins si noi un raliu fara ploaie. Mi-au placut foarte mult probele de la Cluj pentru ca sunt foarte asemanatoare cu cele din Bulgaria. Imi place din ce in ce mai mult sa concurez in Romania si daca la inceput aveam in program sa particip doar la cele 4 etape pe asfalt incluse in Citroën Racing Trophy, acum m-am decis sa particip si la etapele de macadam. Si asta chiar daca nu am mai mers niciodata pe o astfel de suprafata”, a spus Tihomir Stratiev, dupa Raliul Clujului.

 

 

 

Ekaterina Stratieva a avut doua saptamani extrem de incarcate. Imediat dupa ce a luat startul in Croatia Rally, etapa din Campionatul European, Stratieva a venit la Cluj pentru etapa a treia din Citroën Racing Trophy Romania. „Am avut mici probleme tehnice in Croatia si am mers foarte prudent in prima parte a raliului. In plus, vroiam sa termin neaparat acest raliu pentru ca saptamana viitoare voi lua startul si in Yalta Rally. Nu sunt foarte multumita cu rezultatul de la Cluj si sper ca in etapa urmatoare din Romania sa obtin o clasare mai buna”, a spus Ekaterina Stratieva. Locul 5 obtinut la final in clasamentul masinilor cu tractiune pe doua roti i-au adus inca doua puncte in Citroën Racing Trophy Romania si un cec in valoare de 500 Euro.

 

 

 

Norbert Bereczki, castigatorul primelor doua curse din acest sezon incluse in Citroën Racing Trophy Romania, a plecat de la Cluj fara niciun punct. Pilotul maghiar a avut probleme inca din prima zi cu suspensia masinii sale. „Nu stiu ce s-a intamplat pe super speciala. Nu mi-a placut deloc cum a mers masina si in loc sa merg mai prudent am lovit ceva. Mecanicii au remediat toate problemele in parcul de service si sper ca maine sa fie totul ok”, a spus Bereczki, la finalul primei zile din Raliul Clujului. Liderul din Citroën Racing Trophy Romania a avut ghinion si a fost nevoit sa abandoneze in prima parte a zilei secunde. „A aparut o alta problema si din pacate am fost nevoiti sa abandonam. Sunt putin dezamagit pentru ca vroiam sa obtin inca un podium in acest sezon. Sper sa recuperam punctele pierdute aici in etapa viitoare”, a mai adaugat Norbert Bereczki.

 

 

 

Urmatoarea provocare pentru pilotii inscrisi in Citroën Racing Trophy Romania este Raliul Argesului, programat in perioada 17 – 18 iunie.

 

 

 

CLASAMENT CITROËN RACING TROPHY ROMANIA 2011

  1. Norbert Bereczki/Kozma Lazslo (Ungaria) – 20 puncte
  2. Vlad Cosma/Florin Dorca (Romania) – 18 puncte
  3. Tihomir Stratiev/Dobrin Borisov (Bulgaria) – 12 puncte
  4. Alina Bunica/Gabi Lazar (Romania) – 10 puncte
  5. Ekaterina Stratieva/Sivov Nedyalko (Bulgaria) – 4 puncte

 

 

credit foto : rallyphoto.ro