Napoca Rally Academy din nou victorioasa la echipe!

Napoca Rally Academy s-a impus si in cea de-a treia etapa a Campionatului National de Raliuri “Dunlop”, Raliul Clujului Star Lubricants, care s-a desfasurat vineri si sambata, 27 si 28 mai. Gruparea clujeana isi consolideaza astfel prima pozitie in clasamentul general al echipelor in sezonul 2011 al CNR.

In ceea ce priveste intrecerea echipajelor, chinuiti de probleme tehnice chiar la final, Bogdan Marisca si Sebastian Itu au incheiat pe locul secund o cursa nebuna in care liderul s-a schimbat de cinci ori pe sase probe speciale si invingatorul s-a decis pe ultima proba, la o diferenta de  mai putin de o secunda. Castigator in patru din ultimele cinci editii ale Raliului Clujului (exceptand-o pe cea de acum), Bogdan Marisca a inceput in forta si anul acesta, stabilind al doilea timp al super-specialei de vineri seara, pe care a terminat-o la doar o secunda de lider. Primele doua probe speciale ale zilei de sambata au insemnat tot atatea time-scratch-uri pentru pilotul Napoca Rally Academy, care slabeste insa, putin, ritmul pe ultima proba a buclei, pierzand 8 secunde si fiind nevoit sa cedeze si fotoliul de lider inaintea parcului de service de la jumatatea zilei. Marisca revine si ataca pe PS5, a doua trecere pe Rasca, pe care stabileste din nou cel mai bun timp si se instaleaza inca o data la conducerea raliului. Insa chiar pe finalul ultimei probe speciale, motorul Mitsubishi-ului Evo IX pilotat de clujean incepe sa intrerupa si, lipsit de putere, Bogdan este nevoit sa se incline si sa cedeze prima treapta a podiumului, terminand pe doi, la doar 0,9 secunde de Valentin Porcisteanu.

 

Il felicit pe Vali, a fost o lupa stransa si frumoasa,  dar noi suntem, clar, suparati. In general imi asum rezultatele mai putin bune dar, de aceasta data, daca nu am fi avut probleme pe ultima proba, sunt convins ca nu am fi pierdut cele noua zecimi de secunda. In rest am avut o cursa buna, am mai lasat, cu siguranta, secunde si in alte parti, la fel ca si ceilalti concurenti, insa, in afara de prima trecere pe Marisel, unde am avut un start foarte prost si am mai pierdut ceva si pe proba din cauza unui set-up gresit al suspensiei, sunt multumit de cum am mers astazi. In final trebuie sa ne bucuram pentru locul doi. Prima pozitie am pierdut-o si cel care trebuie felicitat este Vali Porcisteanu, a declarat Bogdan Marisca la finalul raliului.

Nici echipajul Tempesta/ Dorin Pulpea nu se poate declara multumit de rezultatul obtinut, o greseala facuta pe PS 3 ( Rasca1) aruncandu-I, practic, in afara podiumului. Asa cum anuntase inaintea intrecerii, Tempesta a atacat inca din prima proba a Raliului Clujului, castigand super-speciala de deschidere. Pilotul Napoca Rally Academy a pastrat ritmul ridicat si sambata, si, dupa prima proba a zilei, a doua a raliului, se afla pe locul doi, la mai putin de o secunda de coechipierul sau, Bogdan Marisca.  Insa, pe PS 3,  Tempesta greseste si iese usor in decor, continua din fericire fara stricaciuni la masina, dar pierde, in urma incidentului, 7-8 secunde.  Desi a avut apoi o evolutie constanta si consistenta (in pofida unei alegeri mai putin fericite a pneurilor pe a doua bucla), greseala de pe Rasca 1 s-a dovedit determinanta pantru rezultatul final, in conditiile in care Marco Tempestini a terminat raliul locul patru, la 5,9 secunde de podium si la aproape 20 de secunde de locul 2.

 

Nu ne bucuram pentru pozitia ocupata, dar ne bucuram ca masina a tinut si am avut, din nou, un raliu fara nicio problema tehnica. De data asta am pierdut pe mana noastra, greseala pe care am facut-o pe prima trecere pe Rasca, dovedindu-se, in final, foarte importanta. Dar astfel de lucruri se intampla cand incerci sa fii rapid. II felicit, la final, pe ocupantii podiumului. Toti patru am mers foarte tare, dar, evident, ei au mers mai tare decat mine si merita toate felicitarile. Pe ultima bucla am incercat sa schimb ceva, am pus cauciucuri mai tari, nu a fost cea mai buna  alegere dar nu cred ca asta a facut diferenta. Privim spre viitor, suntem bucurosi ca masina nu ne-a facut probleme si mergem optimisti la Raliul Argesului si in Ucraina”, a spus Tempesta, in ultimul parc de service.

 

Pana la Raliul Argesului, urmatoarea etapa a campionatului intern, Tempesta si Dorin Pulpea vor participa la Yalta Rally, in Ucraina, etapa a Intercontinental Rally Challenge si a FIA European Rally Cup (East).

 

Andi Hutanu – ofiter de presa Napoca Rally Academy.