Victorii pentru Vlad Cosma si Danny Ungur

  • Vlad Cosma castiga la clasa 6, la doua roti motrice si la juniori
  • Danny Ungur isi continua dominatia la clasa 19

Echipajul Napoca Rally Academy Vlad Cosma/ Florin Dorca a castigat fara drept de apel batalia masinilor cu doua roti motrice, cea a clasei 6, cea din cadrul Citroen Racing Trophy si  cea a juniorilor, terminand pe locul sase in clasamentul general absolut cea de-a treia etapa a Campionatului National de Raliuri, Raliul Clujului Star Lubricants, care s-a desfasurat vineri si sambata, 27 si 28 mai.

 

La primul raliu din 2011 parcurs si incheiat fara probleme, Vlad nu le-a dat nicio sansa adversarilor sai, impunandu-se la clasa 6 si in Trofeul Citroen in toate cele sase probe ale raliului. In clasamentul masinilor cu doua roti motrice, in care puncteaza masini mult mai puternice decat Citroenul sau C2R2 Max, Cosma a pierdut doar super-speciala de vineri seara pe care s-a clasat pe locul doi, la o zecime de lider. In final, tanarul pilot al Napoca Rally Academy se poate mandri si cu locul sase in clasamentul general,  devansand astfel multe masini de clasa 3 si de clasa 19 pilotate de piloti cu experienta din campionatul intern de raliuri.

 

Suntem foarte fericiti, am avut o cursa deosebita de la un capat la altul. Transilvana MotorSport mi-a pus la dispozitie o masina impecabila, nemaipomenita. Eu am fost in forma, Florin a fost si el in forma si cred ca acest lucru s-a vazut, totul a mers perect. Pe langa victoria de la doua roti motrice, am reusit o clasare buna si in clasamentul general si  acest lucru ne bucura foarte tare  si ne da un  impuls extraordinar pentru Yalta”, a declarat Vlad Cosma, care va participa, alaturi de Tempesta, la Yalta Rally, etapa a IRC si a FIA European Rally Cup (East), care se va desfasura weekend-ul viitor in Ucraina.

Pentru Danny Ungur si Tony Avram, raliul de casa a insemnat o noua victorie bifata cu lejeritate la clasa 19. Nici de aceasta data Danny nu a cedat nicio proba si, cu sase scratch-uri pe sase speciale si neuitand nici de aceasta data sa faca spectacol, castiga clasa din nou cu un ecart de peste 1 minut si 40 de secunde fata de locul secund si se claseaza si pe un excelent loc 5 in clasamentul general absolut al raliului.

 

Am obtinut maximum de puncte si aici si ma bucur ca nu am facut greseli, nu am lovit masina. Ii felicit pe cei din fata, au mers foarte tare, au batut toate recordurile. Il felicit si pe Vlad pentru victoria la clasa lui. Una peste alta a fost un raliu bun, m-am bucurat de vremea frumoasa, de pilotajul pe asfalt uscat. Nu mai pilotasem pe slick-uri de aproape un an! Acum abia astept macadamul, desi mai avem un raliu pe asfalt, a spus, multumit, Danny la finele etapei clujene.

 

Urmatoarea etapa a Campionatului National de Raliuri la care vor participa echipajele Napoca Rally Academy este  Raliul Argesului, care se va desfasura  in zilele de 17 si 18 iunie.

 

Andi Hutanu – ofiter de presa Napoca Rally Academy.