Podium ocupat integral de Napoca Rally Academy la Raliul Moldovei – “Comfert”

  • Bogdan Marisca invinge la Bacau si devine vicecampion
  • Tempesta termina Raliul Moldovei – “Comfert” pe doi si sezonul 2011 pe patru
  • Danny Ungur, cu o evolutie entuziasmanta la revenirea la clasa 3, incheie ultima etapa a CNR pe a treia treapta a podiumului

 

Echipa campioana in 2011, Napoca Rally Academy, incheie triumfal sezonul, intregul podium al ultimei etape fiind ocupat de echipajele gruparii clujene. Pe prima treapta a pasit echipajul Bogdan Marisca/Sebastian Itu, cea de-a doua a fost ocupata de  Tempesta si Dorin Pulpea, iar pe locul trei au venit Danny Ungur si Tony Avram.

 

Bogdan Marisca s-a impus fara drept de apel intr-o cursa pe care a dominat-o de la un capat la altul, neparasind niciun moment pozitia de lider pe care a ocupat-o inca din prima proba. El a castigat, de altfel, in ciuda unor probleme tehnice,  6 din cele 11 speciale disputate ( PS 12 a fost anulata din cauza deteriorarii suprafetei de concurs, iar timpii realizati in PS 13, super-speciala de final, nu au fost contabilizati in clasamentele oficiale).  Cu acest rezultat, Bogdan Marisca si Sebastian Itu devin vicecampionii Romaniei la raliuri in sezonul 2011. « Sunt mandru de echipa din care fac parte pentru ca am demonstrat ca, fara probleme tehnice sau de alta natura, putem acapara podiumul, desi nu ne-am propus asta. Vreau, in primul rand, sa-l felicit pe Vali Porcisteanu, pentru ca anul acesta a demonstrat ca motorsportul din Romania are un mare campion !  El si echipa lui au fost extraordinari intregul sezon si merita cu desavarsire acest titlu. Teoretic am fost pana la final in lupta pentru titlu, dar, sincer, nu ma asteptam ca aici, la Bacau, sa se intample altceva decat s-a intamplat. Eu trebuia sa incerc sa castig. Am facut acest lucru, dar nu am luat in calcul nicio secunda ca Vali va gresi sau va avea vreo problema pentru ca nu ar fi meritat sa se intample asta. Este titlul lui, pe deplin meritat si ma bucur ca am fost primul de dupa Vali », a declarat, Bogdan, cu un fair-play de mare campion.

 

Si Tempesta a inceput tare Raliul Moldovei, finalul primei zile gasindu-l pe locul doi, la doar 5 secunde de lider. Insa, o serie de greseli pe prima proba a zilei secunde, il face sa piarda o pozitie in clasament si contactul cu primul loc. El reuseste apoi sa recupereze o pozitie, dar, in final, a fost nevoit sa se multumeasca cu  a doua treapta a podiumului. Dar, dupa ce a tras linie la finalul sezonului 2011, liderul Napoca Rally Academy vede partea plina a paharului : « Un sfarsit de campionat interesant.  Nu e rau, Bogdan a reusit sa devina vicecampion, Napoca Rally Academy este campioana la echipe, Danny este castigatorul Clasei 19, Vlad al Clasei 6, al juniorilor si al Trofeului Citroen si vicecampion la doua roti motrice. Pentru mine si pentru Dorin nu  a fost un an foarte bun, dar nici nu putem sa ne plangem foarte mult. Cred ca toti sportivii, cand ajung la finalul campionatului, se uita in urma gandindu-se la tot ce s-a intamplat, la probleme, abandonuri, dar si la ce se mai putea intampla. Suntem pe locul patru in campionat, puteam sa fim mai sus, dar puteam sa fim si mai jos. Pe probe am fost rapizi de multe ori, din pacate nu am ajuns la final de fiecaare data. Acum suntem in acomodare cu noua masina cu care ne simtim foarte bine. Putem spune ca este un final de sezon bun”, a spus Tempesta.

Castigator al Clasei 19 inca cu trei etape inainte de finalul campionatului, Danny Ungur a revenit la Clasa 3 in ultima etapa pentru a-si ajuta, eventual, colegii de echipa in  atingerea obiectivelor lor individuale. Danny a folosit prilejul pentru a demonstra ca ramane un pilot foarte rapid si a incheiat etapa de la Bacau pe locul trei. « Am considerat revenirea la clasa 3 ca un cadou din partea echipei si l-am onorat cu un podium la general. Ne-am « gasit »bine cu masina, Transilvania MotorSport a facut o treaba excelenta, am gasit un set-up foarte bun. Desi a plouat si suprafata probelor s-a degradat continuu, tot raliul a fost o placere pentru noi. Am pilotat relaxat, nu am avut niciun stres, nici nu am fost la limita, a fost un weekeend excelent, ne-am distrat, ne-am simtit bine. Noi am fost aici pentru colegii nostri. Este un podium Napoca Rally Academy si ma mandresc cu acest lucru.  Dar trebuie sa-l felicit pe Vali Porcisteanu pentru titlul obtinut, chiar daca nu face parte din echipa noastra », a declarat Danny in ultimul parc de service al Raliului Moldovei – « Comfert ».