Teste la final, sa inceapa Hora!

Echipajul de raliuri Edwin Keleti /Victor Ponta se pregateste de start in editia 2011 a Campionatului National de Raliuri “Dunlop” . La finalul lunii martie Edwin Keleti si Victor Ponta au avut prima sesiune de teste cu noua lor masina Mitsubishi Lancer EVO X. In testele care au avut loc in judetul Sibiu cei doi sportivi si-au propus sa decopere masina pe care vor concura in acest an si, evident, sa faca ultimele setari pentru prima etapa de la Brasov.

Edwin Keleti: Timp de doua zile am facut teste la Paltinis  cu asistenta din partea echipei Colina Motors si a unui inginer de la HKS. Am parcurs 120 de kilometri cu masina de concurs si am reusit se ne “imprietenim” intr-o oarecare masura cu ea. M-a surprins vivacitatea trenului de rulare spate si usurinta cu  care se inscrie in viraje aceasta masina. Sunt foarte incintat si de eficienta amortizoarelor BOS de ultima generatie.  In ceea ce priveste motorul, pot sa  spun ca el este extrem de liniar si nu am sentimentul de forta bruta. In schimb aceasta situatie are un rol hotaritor in privinta eficientei ansamblului, ceea ce este, in definitiv, important in conditii de concurs. Tot la Paltinis am reusit sa trecem in revista mai multe combinatii ale pneurilor de competitie Pirelli si avem o idee mai buna despre cum le vom folosi pe parcursul anului. Evident, suntem incintati de performantele acestor pneuri care si-au dovedit eficienta in toate situatiile pe care le-am intilnit pe parcursul testelor. Ii multumesc lui Sorin Itu pentru felul in care a organizat aceasta sesiune de teste si echipei Colina Motors pentru modul profesionist cu care au tratat fiecare aspect pus la punct cu aceasta ocazie.


Referitor la cursa de la Brasov, Edwin Keleti abordeaza confruntarea din perspectiva unui nou inceput: Noi suntem practic in fata unui nou inceput. Suntem exact in partea opusa din punct de vedere a materialului de concurs, daca ne gindim la masinile pe care le-am pilotat in anii anteriori. Prin urmare, trebuie sa ne acordam timp, sa facem kilometri de probe speciale pina cind vom putea vorbi de o deplina legatura cu aceasta masina. Daca tinem cont  de concurenta foarte puternica si de pilotii din Campionat care au o experienta mult mai consistenta pe masini similare, noi am fi foarte multumiti cu o clasare undeva intre pozitiile 6 si 8 la finalul Raliului Brasovului.E practic o cursa de acomodare cu aceasta noua masina. Le multumesc partenerilor nostri care continua sa fie alaturi de noi si in acest an: Jack Daniel’s, Pirelli Romania si Colgate-Palmolive (Romania) prin Mennen Speed Stick.

Campionii grupei A din sezoanele 2009 si 2010, Edwin Keleti si Victor Ponta trec in acest an in rindul echipajelor de raliuri care folosesc o masina cu transmisie integrala. Ei vor concura cu un Mitsubishi Lancer EVO X preparat in configuratie N4 de Colina Motors. Prima lor aparitie in concurs cu aceasta  masina va avea loc la sfirsitul acestei saptamini in Tess Rally, etapa inaugurala a sezonului 2011 a Campionatului National de Raliuri “Dunlop”.