Sorina Sandu punctează în Spania, la prima ei etapă de campionat mondial de enduro

Sorina Sandu, primul sportiv român care ia startul în Campionatul Mondial de Enduro, a adunat 21 de puncte la etapa inaugurală a competiţiei, desfăşurată pe 2 şi 3 aprilie în Spania, la Ponts, nu departe de Barcelona, clasându-se pe locul zece dintre cele unsprezece concurente. “A fost cea mai dificilă cursă din viaţa mea, a fost chiar mai greu decât la Red Bull Romaniacs, am avut emoţii foarte mari şi sunt extrem de mulţumită că am încheiat prima mea etapă de mondial cu bine”, spune Sorina Sandu, care nu s-a aflat în nici un moment al cursei la mai mult de cincisprezece minute de câştigătoare, campioana mondială en-titre, franţuzoaica Ludivine Puy.

In caz contrar, tânăra din Petroşani ar fi fost descalificată, în conformitate cu regulamentul Campionatului Mondial, o competiţie la care timpii piloţilor sunt foarte strânşi. De exemplu, antrenorul Sorinei, francezul Benoit Fortunato, care a terminat cursa pe locul patru la clasa Juniori a sosit la primul punct de control orar de pe traseu cu doar trei minute mai devreme ca Sorina!

Am făcut câteva greşeli de pilotaj şi am căzut pe probele speciale, în special din cauza emoţiilor, pentru că am tras foarte tare de gaz. Cel mai dificil moment al competiţiei a fost în Super Speciala de vineri seara, care conta pentru calificări, am fost prima fată care a intrat pe traseu! Ştiu mult mai bine ce am de făcut la următoarea etapă, unde sper să îmi îmbunătăţesc rezultatele”, a mai declarat Sorina Sandu. La această oră, sportiva se află deja pe drum spre Portugalia, unde în acest week-end, la Vale de Cambra, se va desfăşura etapa cu numărul doi a Campionatului Mondial de Enduro.

Marc Sandu

credit foto2: enduro-abc.com