Napoca Rally Academy ramane lider la echipe

  • Un nou podium pentru Marisca
  • Tempesta nu a gasit setarile potrivite pentru Mini-ul John Cooper Works S 2000si a terminat pe patru
  • Danny Ungur a abandonat la Tara Barsei dar a castigat titlul la clasa 19
  • Vlad Cosma s-a impus la doua roti motrice, la clasa 6, in Trofeul Citroen si in clasamentul juniorilor
  • Florin Tincescu rateaza “la mustata” podiumul  Cupei Dacia pe ultima speciala
  • Evolutie sigura pentru Simone Tempestini

In competitia dedicata echipelor, Napoca Rally Academy a obtinut locul secund la Raliul Tara Barsei, rezultat care o mentine in fruntea clasamentului general, la 72,5 punce de urmatoarea echipa clasata.

Echipajul Napoca Rally Academy, Bogdan Marsica/ Sebastian Itu, a urcat din nou pe podium in etapa a saptea a Campionatului National de Raliuri, Raliul Tara Barsei, care s-a desfasurat in zilele de 2 si 3 septembrie. Dupa o cursa plina de probleme, cei doi au obtinut  a treia pozitie in clasamentul general al raliului.Cu acest rezultat Marisca isi pastreaza pozitia secunda in clasamentul general al pilotilor, dar se distanteaza la 26,5 puncte de liderul campionatului, Valentin Porcisteanu. Un raliu greu, plin de probleme, am suferit mult. Am anticipat acest lucru pentru ca stiu cum se comporta masina pe aceasta suprafata, la viteza din cursa. Introducerea si incheierea au fost perfecte, doar cuprinsul nu a fost ce trebuia. Am avut un brat indoit pe o bucla, un brat rupt pe cealalta bucla, o conducta de frana rupta si un jump-start sa fie totul complet. Penalizarea nu schimba insa mare lucru pentru ca, daca Vali a castigat, locul doi sau locul trei pentru mine e cam totuna. In acest moment cred ca Vali este campion. Ii iese totul foarte bine anul acesta, merita acest titlu, a muncit, este meritul lui si al echipei sale. Mai sunt, intr-adevar, doua raliuri dar eu cred ca lucrurile sunt clare in acest moment”, a declarat Bogdan Marisca la finalul raliului.

Celalalt echipaj al Napoca Rally Academy implicat in lupta la varf, Tempesta/ Dorin Pulpea nu a reusit la raliul Tara Barsei sa gaseasca setarile potrivite pentru Mini-ul John Cooper Works S 2000 cu care a concurat si a  incheiat competitia pe locul 4. Evolutia de la Brasov cu Mini John Cooper Works S 2000 mentine suspansul asupra masinii pe care o va folosi Tempesta in ultimele etape ale Campionatului National de Raliuri, ale FIA European Rally Cup (East) si chiar in sezonul viitor. Stiam ca este o diferenta de putere intre Mini si masinile de la clasa 3, dar speram sa compensam aceasta diferenta din setari. Este clar ca nu am reusit acest lucru. Ne-am chinuit in acest sens, am mers din ce in ce mai bine, dar tot nu a fost cum ar fi trebuit. De aceasta data trebuie sa acceptam: am fost al patrulea  echipaj pe probe si am terminat raliul pe locul patru. Cred ca in acest moment ne batem cu Dan Gartofan pentru locul trei la finalul sezonului pentru ca, in mod normal, Vali Porcisteanu nu mai are cum sa piarda titlul si Bogdan Marisca nu mai are cum sa piarda locul doi. Dar ultimii ani ne-au invatat ca se pot intampla si doua abandonuri consecutive, asa ca, inca, orice este posibil. Trebuie sa ne hotaram in privinta masinii cu care vom continua, dupa Raliul Iasiului vom participa la Novorossiysk Rally of Russia, chiar nu stiu in acest moment cu ce vom concura. Cred ca putem sa incepem sa facem niste experiente pentru masina de anul viitor”, a spus Tempesta.

 

Pentru echipajul Napoca Rally Academy, Danny Ungur/Tony Avram, Raliul Tara Barsei s-a incheiat, practic, inainte sa inceapa. Chiar in super-speciala de deschidere, Baneasa Rally Show, motorul Subaru-ului Impreza WRX STi N15 a cedat, cei doi fiind nevoiti sa traga pe dreapta inainte sa ia contact cu probele de macadam ale raliului.  Cu toate acestea, in urma abandonului lui Ioan Balea, Danny , care pana acum s-a impus in toate etapele disputate, a devenit castigatorul Clasei 19, cu doua etape inainte de final. Pilotul Napoca Rally Academy cocheteaza acum cu revenirea la clasa 3 (fosta grupa N): Dumnezeu le-a aranjat pe toate. Trebuia oricum sa scadem rezultatul dintr-o etapa la finalul sezonului, o sa scadem Raliul Tara Barsei.  A cedat motorul, nu e vina nimanui, pistoanele erau noi, credem ca a cedat un piston din cauza unui defect de fabricatie. Imi pare rau, erau probe frumoase, as fi vrut sa pilotez aici si sa aducem inca 25 de puncte pentru echipa. Dar am devenit castigatorii clasei chiar fara sa concuram aici. Suntem fericiti, ma tenteaza o revenire la clasa 3, sa adun ceva puncte si acolo, regulamentul permite acest lucru o data intr-un sezon. Decizia o vom lua insa acasa, impreuna cu echipa, in functie si de interesele Napoca Rally Academy, a declarat Danny.

 

Pentru Vlad Cosma si Florin Dorca, Raliul Tara Barsei a decurs perfect: ei s-au impus in clasamentul masinilor cu tractiunea pe o singura punte, in clasa 6, in Citroen Racing Trophy si in clasamentul juniorilor dupa o cursa pe care au controlat-o de la un capat la altul. Pe super-speciala de vineri seara, Vlad a obtinut al doilea timp la doua roti motrice, dar sambata s-a instalat in fruntea clasamentului 2WD inca dupa prima proba a zilei, pozitie pe care nu a mai parasit-o pana la sfarsitul raliului, desi nu a fost, nici el, ocolit de probleme tehnice. “Ne-am impus la limita, la 1,2 secunde, dar am obtinut victoria la doua roti motrice. A fost un raliu foarte greu, am avut ceva probleme in prima jumatate a zilei, motorul nu tragea si am crezut ca acest lucru se datoreaza faptului si-a atins limita de kilometri si ca este necesara revizia. A fost, de fapt vorba de un contact electric, care ne-a incetinit pe probele in urcare. Am avut inspiratia sa schimbam clapeta de acceleratie, firele s-au miscat si s-a restabilit contactul, dupa care motorul a functionat in parametri normali si am putut sa merg la potential maxim pe ultimele doua probe. Pe ultima proba, insa, l-am ajuns pe Alex Filip care avea pana si am mers in praful lui aproximativ trei kilometri. Am pierdut foarte mult timp acolo, dar ne-a ramas suficient cat sa castigam. Suntem foarte bucurosi, Florin a fost la inaltime, masina a fost la inaltime si baietii de la Transilvania MotorSport au fost, inca o data, exceptionali, a spus, fericit, Vlad in ultimul parc de service.

 

Juniorul Napoca Rally Academy, Florin Tincescu, alaturi de copilotul sau Dan Hatigan, a avut din nou o evolutie buna, terminand Raliul Tara Barsei pe primul loc la Debutanti Cupa Dacia, pe trei la Juniori si pe pozitia a patra in clasamentul general al Cupei Dacia. Un ochi rade, unul plange, am pierdut podiumul pe ultima speciala, dar am avut, totusi, un raliu bun. Cu pneurile foarte uzate alunecam destul de tare pe PS 8 si am hotarat sa nu riscam , sa terminam cursa. Ne-am clasat in final pe locul 1 la Debutanti Cupa Dacia, pe trei la Juniori , este un rezultat bun. Am inceput cu stangul, am gresit in super-speciala de deschidere, am intrat cam tare intr-un viraj si a trebuit apoi sa dam in marsarier, pierzand secunde pretioase. Ne-am trezit mai greu si sambata dimineata, dar apoi ne-am intrat in ritm si totul a fost perfect pana pe ultima proba cand a trebuit sa incetinim, a declarat Florin la final.

 

Si Simone Tempestini, cu experimentatul Lucio Baggio in dreapta, a avut o evolutie buna, sigura, fara greseli si in crestere de la proba la proba. Nu am riscat nici macar o data, in niciun viraj. Am facut recunoasterile foarte bine, dictarea a fost foarte bine intocmita, foarte corect. Am inceput prost, am intrat mai devreme in CO la super-speciala si am primit un minut penalizare. Erau doua CO-uri, la distanta foarte mica si circulatia deschisa. O masina a claxonat si Lucio a intrat mai repede in punctul de control orar. In rest a fost excelent, m-am distrat, m-am simtit bine si cred ca am mers bine pe probe. Am accelerat un pic pe ultima proba, am mers mai tare, dar tot fara sa-mi asum niciun risc, a povestit Simone.

 

Andi Hutanu