Dubla pentru Muller la Valencia

Cele doua etape contand in campionatul mondial de turisme desfasurate inValenciai-au adus francezului Yvan Muller prima pozitie in clasamentul general al pilotilor. Acesta a reusit doua curse perfecte pentru echipa sa, reusind sa se impuna in ambele manse desfasurate pe circuitul Ricardo Tormo.

 

Prima cursa a fost cea care i-a adus lui Muller punctele necesare pentru a-l detrona pe coechipierul sau Rob Huff din pozitia de lider al clasamentului general, britanicul avand parte si de ghinion in cursa. Dupa un acrosaj cu Monteiro si Menu, Huff a reusit totusi sa revina si sa reuseasca pozitia a cincea la final dupa o cursa de recuperare.

 

Veteranul Gabriele Tarquini din nou a aratat ca ramane un pilot de temut acesta conducand cursa pana in turul al patrulea, cand Muller, plecat din pole position a reusit sa isi recastige pozitia de pe grila de start. Italianul a fost insa nevoit sa se retraga din cursa datorita problemelor tehnice la motorul Seat-ului sau. Alain Menu a trecut repede pe pozitia a doua in turul al optulea pe fondul problemelor lui Tarquini, si si-a pastrat pozitia pana la final. Podiumul a fost completat de olandezul Tom Coronel la volanul BMW-ului sau.   

 

Cea de-a doua cursa avea sa ofere surprizele zilei. Cu doar 4 tururi inainte de final se parea ca BMW va monopoliza podiumul cu Tom Coronel la conducere urmat de Javier Villa si Norbert Michelisz. Batalia insa pentru prima pozitie intre Coronel si Villa a adus dezastrul pentru acestia, acrosajul dintre cei doi ducand la abandon pentru Villa si retrogradarea pe pozitia a cincea pentru Coronel. Principalii beneficiari ai acestui incident nu au fost nimeni altii decat pilotii Chevrolet care nu au ezitat niciun moment si au urcat pe pozitiile fruntase in ordinea Muller, Huff si Menu. Ultimul mohican de la BMW, Norbert Michelisz, ramas in lupta pentru o pozitie pe podium s-a rasucit in ultimul viraj al cursei in incercarea sa de a-l prinde pe Muller.   

 

Odata cu etapele de la Valencia cursele din WTCC se muta pe continentul Asiatic si in cele sase etape ramase pana la final, titlul de campion in sezonul 2011 devine o afacere de familie intre pilotii Chevrolet, titlul la constructori fiind deja adjudecat de Chevrolet asa cum era de asteptat. Muller si Huff sunt despartiti de doar 16 puncte, iar Menu ii urmeaza cu o diferenta ceva mai mare de 64 de puncte in urma lui Huff.

 

Clasament piloti