Spectacol Citroen la Raliul Targu Mures

Norbert Berczki, Vlad Cosma, Alina Bunica, Ekaterina Stratieva şi Tihomir Stratiev au făcut spectacol la Raliul Tîrgu Mureş, a doua etapă inclusă în Citroën Racing Trophy România. Piloţii care concurează cu Citroën C2R2-Max au ocupat cinci dintre primele şase locuri în clasamentul maşinilor cu tracţiune pe două roţi.

Asfalt uscat, ud şi apoi acoperit cu zăpadă. Vânt, ploaie, zăpadă şi temperaturi de 0 grade Celsius. Acestea au fost condiţiile în Raliul Tîrgu Mureş, a doua etapă inclusă în Citroën Racing Trophy România, condiţii care au dus şi la anularea a trei probe speciale. Cei cinci piloţi înscrişi în Citroën Racing Trophy România s-au comportat excelent şi au terminat toţi în top şase.

 

Norbert Bereczki şi Laszlo Kozma, caştigătorii etapei de la Braşov, au început în forţă şi etapa de la Tîrgu Mureş. După victoria din super speciala care a deschis raliul, Bereczki a caştigat şi speciala Praid, cea mai lungă probă a raliului, luând un avans decisiv în clasamentul maşinilor cu tracţiune pe două roţi. Chiar dacă pilotul maghiar nu a mai caştigat nicio probă până la final el a reuşit să caştige a doua cursa consecutivă în România. „A fost o cursă incredibil de dificilă şi tocmai de aceea sunt foarte mulţumit de rezultat. A fost un raliu scurt, dar foarte solicitant. Sunt fericit ca am urcat din nou pe prima treaptă a podiumului, cu modelul Citroën C2R2-Max, la cea de-a doua cursă în România şi a doua cursă cu această maşină”, a spus Norbert Bereczki, care a fost recompensat cu un cec de 2.500 Euro şi 10 puncte.

După abandonul de la Braşov, Vlad Cosma şi Florin Dorca au venit la Tîrgu Mureş cu obiectivul de a termina pe podium. Cel mai bun echipaj din Citroën Racing Trophy România în 2010 s-a impus în două dintre cele cinci probe disputate şi a reuşit să ocupe, la final, poziţia a doua în clasamentul maşinilor cu tracţiune pe două roţi. Clasarea lor a fost recompensată cu 1.500 Euro şi 8 puncte în Citroën Racing Trophy România. „După etapa de la Tîrgu Mureş am senzaţia că am fost la casino şi nu la raliu. Am ales lozul caştigător, dar nu am reuşit să-l folosim aşa cum trebuie. Pe prima probă ne-am răsucit, dar apoi totul a mers bine. Pe speciala a patra am mers cu slick-uri Pirelli pe o ninsoare torenţială şi mă bucur că am reuşit să ajungem în parcul de service. Apoi am câştigat super speciala, dar nu a fost suficient pentru a urca pe prima poziţie. Sunt bucuros ca am terminat pe podium şi cu siguranţă ne vom pregăti şi mai bine pentru etapa de la Cluj”, a spus Vlad Cosma.

 

In plus, Vlad Cosma, alături de Norbert Bereczki, şi-au adjudecat şi premiul suplimentar de 500 Euro, oferit de Colina Motors, partenerul tehnic al Citroën Racing Trophy România, pentru cele mai mai multe probe speciale câştigate dintre piloţii înscrişi în Citroën Racing Trophy România.

 

După locul 4 de la Braşov în prima cursă cu modelul Citroën C2R2-Max, Alina Bunica şi Gabi Lazăr au făcut o cursă excelentă şi la Tîrgu Mureş reuşind să-şi îmbunătăţească performanţa din prima etapă. În ciuda condiţiilor extrem de dificile, Alina Bunica nu a facut nicio greşeală şi s-a clasat pe un excelent loc 3, aducând şi prima triplă pentru Citroën din acest sezon în clasamentul maşinilor cu tracţiune pe două roţi. „Ne bucurăm mult pentru rezultatul obţinut, având în vedere că a fost un raliu dificil, in care zăpada ne-a surprins pe toţi. Am ales să folosim anvelope intermediare, care pe zonele cu multă apă şi zăpadă nu ne-au oferit o aderenţă foarte bună, dar am avut un parcurs bun mai ales pe speciala Suseni, a treia a raliului. Ultima probă din buclă,  Lupeni, mi s-a parut cea mai periculoasă pentru ca au predominat virajele de viteză foarte mare, acestea fiind acoperite de şiroaie de apa care provocau acvaplanări. Pe super speciala din finalul raliului am avut un timp mai bun cu 6 secunde decât la prima trecere de vineri. Pentru mine raliul de la Tîrgu Mureş s-a încheiat cu un rezultat foarte bun mai ales că aceasta este doar a doua cursă la care particip cu modelul Citroën C2R2-Max şi care a fost una foarte dificilă din toate punctele de vedere”, a spus Alina Bunica, a carei performanţă a fost recompensată cu un cec de 1.000 Euro şi 6 puncte în Citroën Racing Trophy România.

Ekaterina Stratieva a decis sa schimbe copilotul după etapa de la Braşov şi a luat startul alaturi de Sivov Nedialko în Raliul Tîrgu Mureş. Echipajul bulgar a avut mai mult noroc decât la Braşov şi a reuşit să ajungă la sosire după ce a caştigat şi o probă specială. „Sunt foarte fericită pentru că am reuşit să termin această cursă. Pentru mine a fost important să ajung la sosire fără să stric maşina. După abandonul de la Braşov aveam nevoie de un astfel de rezultat. Condiţiile meteo au fost incredibile aşa ca acest rezultat este cu atât mai important”, a spus Ekaterina Stratieva.

 

Locul 5 obţinut la final în clasamentul maşinilor cu tracţiune pe două roţi i-au adus primele 2 puncte în Citroën Racing Trophy Romania şi un cec de 500 Euro. Înaintea etapei de la Cluj, Ekaterina Stratieva va lua startul la o etapa din Croaţtia, iar dupăa etapa de la Cluj va lua startul şi în Barum Rally.

 

Nemulţumiţi la Braşov din cauza condiţiilor meteorologice, Tihomir Stratiev şi Dobrin Borisov au fost nevoiţi să se confrunte, la Tîrgu Mureş, cu condiţii şi mai dificile. „Înainte să vin la această etapă am verificat prognoza meteo şi eram fericit că nu vor fi aceleaşi condiţii ca la Braşov. Din păcate, prognozele au fost incorecte şi, trebuie să recunosc, acesta a fost cel mai greu raliu din carieră. Nu am mai concurat niciodată în astfel de condiţii, dar ma bucur ca am adunat experienţă şi pe o astfel de vreme. De fapt, aceasta a fost singura parte bună de la aceasăa etapă. In rest am avut doar probleme. Nu-mi place sa merg pe ploaie, dar aici a fost mult mai rău. În aceste condiţii sunt fericit că am terminat. Sper doar ca până la Cluj să se încălzească cu adevarat şi să nu mai apară astfel de probleme”, a spus Tihomir Stratiev, ocupantul poziţiei a şasea în clasamentul maşinilor cu tracţiune pe două roţi.

 

Raliul Clujului, următoarea etapă inclusă în calendarul Citroën Racing Trophy România 2011, este programat în perioada 28 – 29 mai.

 

CLASAMENT CITROËN RACING TROPHY ROMANIA 2011

 

  1. Norbert Bereczki/Kozma Lazslo (Ungaria) – 20 puncte
  2. Alina Bunica/Gabi Lazar (Romania) – 10 puncte
  3. Tihomir Stratiev/Dobrin Borisov (Bulgaria) – 8 puncte
  4. Vlad Cosma/Florin Dorca (Romania) – 8 puncte
  5. Ekaterina Stratieva/Milanova Blagovesta (Bulgaria) – 2 puncte