Dan Gîrtofan și-a prezentat noua masina

Cu doar o zi înaintea startului Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2012, brașoveanul Dan Gîrtofan și-a prezentat, noul proiect, cu ajutorul căruia speră să obțină cel de-al treilea titlu de campion din palmares. Giri va concura în următorii ani pe o Skoda Fabia S2000, o mașină care promite să fie o pată de culoare în întrecerea internă, dat fiind pedigree-ul de campion pe care l-a dobândit în ultimii ani în IRC și SWRC. 

Sunt foarte fericit că am reușit să pun pe picioare acest proiect, unul foarte important pentru mine. Este un proiect cu totul nou, dar așa cum am spus la finalul anului trecut, vreau să fac o schimbare majoră și uite că am reușit asta. Știm că acum, cu noua mașină și cu stabilitatea oferită de noul partener, Skoda România, dar și alături de susținătorul din ultimii ani, Alexandrion Grup România, presiunea este mare pe mine și pe Eugen Rotarul, copilotul meu, dar nouă așa ne place și sperăm să nu dezamăgim”, a spus Dan Gîrtofan.

 

Giri și Eugen vor avea parte la TESS Rally și de sprijinul fostului mecanic șef al lui Petter Solberg din WRC, Stephane Fonta, care îl va ajuta cu sfaturi pentru a obține un rezultat cât mai bun la debutul cu Skoda Fabia S2000. „Sunt bucuros că am venit aici să-l ajut pe Dan să se obișnuiască cu noul bolid. Este o mașină la fel ca a lui Sebastien Ogier, vicecampionul mondial din WRC și sunt convins că Giri se va acomoda repede cu ea și va fi bine pentru toți”.

 

Cum s-a născut proiectul

 

Totul a început pe 1 februarie, când am primit un telefon de la cineva care m-a rugat să-i fac un preț pe mașinea mea Subaru, pe care am folosit-o în ultimii ani. I-am spus să mă lase până pe după amiază să mă gîndesc și o să-i dau un răspuns. După câteva ore de gândire, m-a hotărât să-i vând mașina și i-am comunicat un preț, iar răspunsul acelei persoane a fost: «Mâine dimineață facem actele». După ce am închis telefonul am realizat că trebuie să fac ceva și m-am gândit la un proiect cu o mașină Skoda Fabia S2000. Am avut noroc că am dat peste niște oameni foarte de treabă la Porsche România, cu care mai lucrasem în urmă cu câțiva ani și astfel proiectul începea să devină realitate. Exact în ziua în care m-am înțeles cu cei de la Porsche România, am găsit oferta de vânzare la această mașină și, după puțin timp, eram cu noua achiziție în România”, a povestit Dan Gîrtofan