Napoca Rally Academy isi apara titlul si la Iasi

  • Napoca Rally Academy isi apara titlul si in ultima etapa
  • Danny Ungur si Toni Avram prezinta reteta perfecta pentru spectacol si eficacitate
  • Vlad Cosma, Simone Tempestini si Florinel Tincescu sunt in lupta pentru titluri

 

Dupa sase luni, sapte etape si saptezeci de probe speciale, Raliul Iasului, care se va desfasura intre 5 si 6 octombrie, va trage cortina peste sezonul 2012 al Campionatului National de Raliuri Dunlop. Napoca Rally Academy, campioana nationala la echipe, este pregatita pentru ultima confruntare din acest an, una in care va incerca sa-si apere coroana castigata anul trecut.

 

Fosta capitala a Romaniei la inceputul secolului trecut, Iasul este gazda celei de-a opta si totodata ultima etapa din campionat. Raliul cu acelasi nume va decide titlu de campioana la echipe, la capatul celor 130 de kilometri impartiti in 10 probe speciale. Cele sase echipaje ale Napoca Rally Academy vor incerca din nou sa obtina maximul de puncte si la aceasta etapa, mai ales ca echipa inca mai pastreaza sanse la titlu.

Bogdan Marisca si Sebastian Itu revin la Iasi cu amintiri placute, dupa ce sezonul trecut s-au clasat pe locul al doilea, la fel ca in etapa anterioara de acum o luna desfasurata pe macadam la Brasov. “Ne dorim o cursa fara incidente si ne prezentam la Iasi cu gandul de a obtine din nou cat mai multe puncte pentru echipa. Traseul este unul bun, frumos si sper ca spectatorii sa fie prezenti intr-un numar cat mai mare, pe masura interesului acordat de catre organizatorii acestui raliu.spune Bogdan Marisca inainte de Raliul Iasului.

Etapa moldava se numara printre favoritele echipajului format din Marco Tempestini si Dorin Pulpea. Cei doi vor lua startul pe aceasi Skoda Fabia S2000 cu care s-au clasat pe podium in etapa trecuta de la Brasov.„Ne place foarte mult masina si vrem sa ne imbunatatim performantele cu aceasta. Daca se poate la Iasi, ar fi perfect! Lupta pentru titlul la echipe ramane deschisa si sper s-o transam din nou in favoarea noastra. spune si Marco Tempestini, care are in palmares doua prezente pe podium in editiile anterioare.

Danny Ungur si Toni Avram revin la comenzile Mitsubishi-ului Lancer Evo6, alaturi de care si-au trecut in cont anul acesta titlul de campioni la clasa. “Probele de la Iasi sunt foarte frumoase, insa daca va ploua, speciala de noapte va avea o configuratie interesanta. Ma bucura forma excelenta pe care au aratat-o juniorii echipei la ultimele etape si sper sa obtinem cu totii din nou un rezultat bun. D-abia astept sa refacem reteta perfecta, pentru ca Danny, Toni si Scorpionul inseamna spectacol si eficacitate maxima! declara Daniel Ungur, campionul clasei 11.

Chiar daca titlul la clasa 6 nu s-a aflat anul acesta pe lista prioritatilor lui Vlad Cosma si Florin Dorca, cei doi vor lua startul la Iasi cu gandul la castigarea acestuia.”Din pacate abandonul de etapa trecuta ne-a dat peste cap planurile. Il felicitam pe Alex Filip si Bogdan Iancu pentru titlul obtinut, insa mi-as dori ca la Iasi sa iesim noi invingatori, mai ales la echipe. Vreau sa mergem tare si sa demonstram din nou ca daca nu avem probleme putem castiga!spunea Vlad Cosma increzator inainte de Raliul Iasului.

Dupa rezultatele excelente pe care le-a obtinut la ultimele etape din campionatul intern de raliuri, „Cand vei obtine primul podium?” a fost intrebarea pe care toata lumea i-a adresat-o lui Simone Tempestini.Nu stiu inca” le-a raspuns Simone, care alaturi de Lucio Baggio si-a facut debutul de curand in competitiile internationale. Obiectivele noastre raman neschimbate: trebuie sa terminam raliul si sa acumulam cat mai multa experienta. Bineinteles ca daca ne vom simti bine vom incerca sa obtinem timpi cat mai buni si sa ajutam echipa cat se poate de mult.declara Simone Tempestini inainte de Raliul Iasului.

Florinel Tincescu si Iulian Nicolaescu se vor afla in ultima etapa in lupta pentru un loc pe podiumul Juniorilor si al Cupei Dacia, sfarsitul de sezon dovedindu-se unul de bun augur.”Dupa un inceput de an ezitant, presarat cu destule ghinioane pentru noi, avem parte de un final plin de adrenalina. Evolutiile din ultima perioada ne-au dat increderea de care aveam nevoie, astfel ca raliul acesta vom incerca sa avem din nou un parcurs perfect.” sunt sperantele cu care Florinel Tincescu se indrepta catre ultima etapa a sezonului 2012.

 

Vineri 5 octombrie, in prima zi a Raliului Iasului, accentul este pus pe spectacol si spectatori. Acestia vor putea savura evolutiile pilotilor preferati atat pe primele trei probe ale zilei dar mai ales pe superspeciala Rapa Galbena care se va desfasura dupa amiaza in oras. Principalul element de noutate al editiei din acest an il reprezinta speciala Quattro Route, proba care va fi parcursa la lumina proiectoarelor suplimentare. Actiunea continua sambata cu alte cinci probe speciale, sosirea fiind programata in jurul orei 17:40. 

 

Credit foto: Sorin Pop – Rallyzoom.ro

 Attila Balasz – Rallyphoto.ro