Alex MIREA obtine prima victorie la clasa 9 cu modelul Suzuki Swift

Alex MIREA si Dragos DESPINOIU au avut parte de o lupta pasionanta la Raliul Aradului. Dupa o evolutie excelenta de-a lungul celor doua zile de concurs, cei doi buni prieteni s-au impus pentru a doua oara consecutiv in cadrul Cupei Suzuki, obtinand la aceasta etapa si victoria la clasa 9 cat si locul secund in clasamentul automobilelor cu 2 Roti Motrice.

Alex Mirea @ Raliul Aradului 2013

 

Proaspat revenit in Campionatul National de Raliuri, pilotul bucurestean aflat abia la a doua cursa cu modelul Suzuki Swift Sport a dovedit ca rezultatul de la Raliul Sibiului nu a fost o intamplare si a dominat categoric ostilitatile, atat in cadrul Cupei Suzuki cat si pe cele de la clasa 9, castigand 8 din cele 13 probe speciale aflate in programul Raliului Aradului din acest an.

 

Desi rezultatul pare unul facil, Alex Mirea si Dragos Despinoiu au avut parte de un duel palpitant cu Raul Badiu. ”Veneam la Raliul Aradului cu obiectivul principal de a obtine un rezultat bun in Cupa Suzuki. Chiar daca cochetam cu ideea unui rezultat bun si la clasa 9 eram hotarati sa nu ne asumam riscuri inutile. La shakedown ne-am simtit bine in masina si a doua zi am luat startul hotarati sa nu pierdem prea mult timp, aflandu-ne inca in perioada de acomodare cu ZuZa. Dupa timpii realizati pe primele probe ne-am dat seama ca ne putem bate pentru podium si la clasa 9a spus Alex MIREA.

 

Singurul moment cand Alex si Dragos au pierdut sefia clasei a fost cel de dupa proba speciala cu nr.9, proba pe care cei doi au pierdut secunde pretioase din cauza prafului ridicat de un concurent cu probleme tehnice.

 

Am decis sa recuperam timpul pierdut pe ultima speciala si cea mai lunga iar dupa o nebunie totala pe aceasta am obtinut un timp mai bun cu 26 de secunde decat cel al lui Raul Badiu, rezultat care ne-a permis sa revenim pe prima pozitie, pozitie pe care nu am mai cedat-o pana la final.rememora firul evenimentelor Alex MIREA.

 

A doua zi a raliului a fost una foarte scurta, alcatuita din doar trei probe speciale care totalizau doar 16.08 kilometri. „Chiar daca mai ramasesera doar trei probe, exista o presiune prentru ca se putea intampla orice. Lupta stransa cu Raul s-a terminat brusc in penultima proba a raliului cand el a fost nevoit sa abandoneze in urma unei iesiri in decor, lucru pentru care imi pare foarte rau. Am avut parte de un weekend perfect, in care nu am comis nicio greseala iar echipa de asistenta tehnica de la Wise motorsport a fost din nou la inaltime facand o treaba excelenta.concluziona Alex MIREA, care in urma acestui rezultat a trecut pe primul loc in clasamentul general al Cupei Suzuki si s-a apropiat de podiumul clasei 9.

 

Prezenta echipajului format din Alex MIREA si Dragos DESPINOIU in Campionatul National de Raliuri este posibila in 2013 datorita partenerilor www.sgmarket.rowww.deltaglass.ro, www.superformance.ro, www.vbcs.ro, www.casa-fiscala.rowww.RCAperoti.ro dar si a catorva prieteni.