Zeita Fortuna nu a fost de partea Bacau Rally Team la Arad

Bacau Rally Team pleca spre Raliul Aradului, cea de-a sasea etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2013, doar cu jumatate din efective. Cele doua echipaje care urmau sa ia startul pe cei 141.15km de probe speciale ale Raliul Aradului, ajuns in acest an la cea de-a patra editie, isi doreau acumularea maximului de puncte posibile, raliul fiind ultimul din acest sezon care oferea coeficient marit de 1,2.  

 

Echipajul Adrian Raspopa si Catalin Grigoriu venea cu moralul ridicat dupa etapa internationala de la Sibiu, unde reusise un podium important la clasa 5. Ghinionul insa a lovit la Arad inca de la inceput dupa doar 4.5km de la startul in prima proba a raliului.

 

Raliul Aradului a fost o etapa neplacuta pentru mine si Catalin. Inca de la inceput am avut probleme si am facut o pana, in mod inexplicabil, la 4,5 kilometri de la startul primei probe. Am preferat sa nu ne oprim sa schimbam roata si astfel am pierdut un minut si jumatate. Pe urmatoarea speciala, dupa o saritoare, s-a fisurat un amortizor care a cedat pe cea de-a treia proba insa am ajuns cu bine in parcul de service. Aici am fost nevoiti sa inlocuim amortizoarele de pe fata cu cele pentru configuratia de asfalt, facand un compromis si montand arcuri de macadam. Reactiile masinii au fost total neadecvate cu suprafata de rulare insa chiar si asa am reusit sa obtinem al saselea timp in clasamentul general pe cea mai lunga proba speciala.” explica Adrian Raspopa, resemnat dupa seria interminabila a problemelor aparute chiar din prima zi.

Adi Raspopa_Catalin Grigoriu@Raliul Aradului 2013

 

Agonia nu a continuat prea mult timp, echipajul declarand forfait la jumatatea primei zile. “Din pacate, pe proba speciala cu nr.6, motorul masinii a inceput sa intrerupa si chiar daca am inlocuit bujiile dupa punctul de realimentare, problemele au continuat. Am decis impreuna cu Catalin sa ne oprim pentru a nu strica si mai mult motorul, intrucat ne asteapta etapa de casa, Raliul Moldovei Cotnari Bacau.” concluziona Adrian Raspopa.

  

Singurele puncte pentru Bacau Rally Team obtinute la Raliul Aradului au fost aduse de echipajul Dan Girtofan si Adrian Berghea care au reusit sa treaca linia de final in ciuda celor doua pene de cauciuc din prima zi. “Am inceput bine prima bucla si am avut un ritm bun pe primele patru probe speciale. Din pacate, pe speciala a cincea, am facut o pana si am pierdut aproape trei minute din aceasta cauza.  Am incercat sa recuperam timpul pierdut pe urmatoarele probe insa am avut parte din nou de ghinion pe a opta speciala, cand din nou, din cauza unei pene, am pierdut peste patru minute.

 

 

Programul zilei secunde in care au fost programate doar trei probe speciale, din care doua parcurgeri ale circuitului de karting din Arad, a fost unul prea scurt pentru a mai incerca sa urcam in clasament. Urmeaza etapa de casa pentru echipa din care fac parte si sper ca aici, atat eu cat si Adi, sa nu mai fim urmariti de ghinion.” declara Giri la incheierea raliului.

 

Bacau Rally Team este sustinuta in sezonul 2013 de Popasul Trebes, Comfert, Pambac, Mere de Itesti, Consiliul Judetean Bacau, Primaria Onesti, Simba Invest, Omniasig, Auto Plus Onesti, Sky Wellness, GoPro Romania prin xtremvideo.ro, Think Tank Photo Romania, F64 Studio, Vostok Europe prin Russian Shop si Centrul de Creatie si Productie Foton.

 

credit foto: Balasz Attila – Rallyphoto.ro