Bacau Rally Team in formula completa la Transilvania Rally

Locul secund obtinut la Raliul Deltei, desfasurat la inceputul lunii iunie, a ambitionat si mai mult echipa Bacau Rally Team, care porneste catre Transilvania Rally cu obiectivul de a-si imbunatati rezultatul, in componenta echipei revenind echipajul format din Rares Tomita si Levente Csegzy.

 

Cea de-a patra etapa a sezonului 2013 marcheaza jumatatea stagiunii competitionale si reprezinta ultima runda la care concurentii vor evolua pe asfalt. Declarat cel mai bun raliu al sezonului 2012, Transilvania Rally beneficiaza in acest an de un coeficient de 1.2 si propune o proba speciala noua, Belis, in lungime de 13,7 km. Organizatorii etapei clujene au pregatit in acest an concurentilor 139.1 kilometri impartiti in 10 probe. Vineri, 21 iunie, raliul programeaza trei speciale, printre care „Superspeciala Polus” si proba de noapte “Faget 2”. Sambata, 22 iunie, va reprezenta ziua de foc pentru echipajele Bacau Rally Team, acestea trebuind sa parcurga 121.2 kilometri in regim de concurs.      

Adrian Raspopa

Dupa prima victorie din acest sezon, obtinuta la etapa anterioara, Adrian Raspopa va lua startul la Transilvania Rally alaturi de Cosmin Diacu. „La inceputul anului am facut un pact cu Catalin Grigoriu, copilotul meu, si oricat mi-as fi dorit sa continuam trendul ascendent al relatiei pilot-navigator, nu pot sa trec cu vederea faptul ca el este un businessman si trebuie sa onoreze anumite angajamente. Cu Cosmin reiau practic echipajul format in 2008. Vom lua startul impreuna la Cluj si la Arad si cred ca se va adapta foarte repede cu noua masina.a explicat Adrian Raspopa.

 

Pentru mine personal, Transilvania Rally va avea doua probe speciale noi, Faget si Belis, intrucat anul trecut nu am luat startul la aceasta etapa. Sper sa gasesc cheia succesului pentru un setup mai bun al masinii in configuratia pentru asfalt, deoarece nu sunt foarte multumit de evolutia la primele doua etape din 2013.a mai adaugat Adrian Raspopa

Dan Girtofan

 

Dupa o etapa mai dificila, in care si-au ingreunat singuri evolutia prin alegerea neinspirata a unor pneuri, Dan Girtofan si Adrian Berghea au fortat in a doua zi a Raliului Deltei si s-au clasat pe locul patru al clasamentului general. „Plecam optimisti spre Transilvania Rally. Este o etapa frumoasa, care-mi place si care propune o proba speciala noua. Sper ca spectatorii sa vina in numar la fel de mare ca anul trecut si mi-ar placea sa nu ploua pe proba de noapte, Faget, pentru ca aderenta va reprezenta o problema. Motorul Fabiei S2000 s-a intors de la revizia facuta in Franta, la Oreca, iar primul test va fi la shakedown.a declarat Dan Girtofan, care impreuna cu Adrian Berghea va lua startul pe o Skoda Fabia S2000 la clasa 2.

Rares Tomita

Cu siguranta cel mai bucuros echipaj va fi cel format din Rares Tomita si Levente Csegzy, care revin dupa absenta de la Raliul Deltei cauzata de bugetul insuficient. „Am revizuit mai amanuntit masina dupa Timisoara si aceasta s-a intors luni in tara. Chiar daca etapa de la Cluj nu a fost una la care am obtinut rezultate foarte bune, vreau sa schimbam lucrurile anul acesta, mai ales dupa inceputul mai slab de sezon. Avem un moral bun pentru Transilvania Rally si ma bucur foarte mult ca revenim in campionat! a declarat Rares Tomita care concureaza la clasa 3 pe un Mitsubishi Lancer Evo9, avandu-l in dreapta sa pe Levente Csegzy. 

 Bogdan Samoila

Bogdan Samoila este cel de-al doilea pilot al Bacau Rally Team care va lua startul la Transilvania Rally cu un copilot nou. „Florin, copilotul meu obisnuit, avea programata o deplasare in aceasta perioada cu mult timp inainte ca sezonul sa incepea. La Cluj voi face echipa cu prietenul si adversarul meu Andrei Mitrasca din Campionatul National de Viteza in Coasta. Sper sa ne concentram si sa obtinem un rezultat cat mai bun la ultima reprezentatie pe asfalt din acest sezon.a spus si Bogdan Samoila.

 

Ne-am apucat de lucru si pe probele de la Raliul Moldovei – Bacau din acest an. Am incheiat deja parteneriatul cu compania Petrom pentru proba de 26,6 km de la Moinesti, care anul acesta va fi parcursa de doua ori. Vom mai introduce o proba noua, foarte virajata, una in care copilotii vor avea foarte mult de munca!a mai adaugat Adrian Raspopa, organizatorul Raliului Moldovei – Bacau.

 

Bacau Rally Team este sustinuta in sezonul 2013 de Popasul Trebes, Comfert, Pambac, Mere de Itesti, Consiliul Judetean Bacau, Primaria Onesti, Simba Invest, Omniasig, Auto Plus Onesti, Dinamic 92 Distribution, Sky Wellness, GoPro Romania prin xtremvideo.ro, Think Tank Photo Romania, F64 Studio, Vostok Europe prin Russian Shop si Centrul de Creatie si Productie Foton. 

One thought on “Bacau Rally Team in formula completa la Transilvania Rally”

Comments are closed.