Bacau Rally Team a luptat pana la final!

Sezonul competitional 2013 al Campionatului National de Raliuri a ajuns la final odata cu Raliul Harghitei, etapa desfasurata in perioada 25-26 octombrie. Sansele echipei bacauane de a urca pe podiumul rezervat echipelor la final de an s-au sfarsit in urma a doua abandonuri tehnice, insa chiar si asa, Bacau Rally Team s-a clasat pe locul secund la ultima reprezentatie sustinuta in fata unui public numeros.

Adi Raspopa@Rally Harghita 2013

 

Adrian Raspopa si Catalin Grigoriu au terminat sezonul 2013 in aceasi nota de dominatie absoluta pe care au inceput sa o arate de la etapa de casa de la Bacau. “Raliul Harghitei a avut niste probe foarte frumoase din punct de vedere al pilotajului insa putin cam dure pentru masini. Ma bucur ca am terminat sezonul cu o noua victorie si per total acest campionat il consider unul reusit din foarte multe puncte de vedere. Vreau sa-l felicit pe Catalin, copilotul meu, pentru ca a reusit o treaba fantastica si am putut merge intr-un ritm sustinut in a doua parte a anului.

Desi avem mai multe victorii de etapa si de proba speciala decat contracandidatii nostri, consider ca titlul l-am pierdut la Sibiu, acolo unde o pana ne-a dat peste cap toate planurile. In intrecerea rezervata echipelor am facut mai mult decat se putea si am demonstrat ca se poate consolida un grup si cu un alt sistem de valori dar rezultatele nu pot veni decat daca sunt sustinute de un partener puternic. Asteptam cu incredere sezonul urmator la startul caruia ne vom alinia cu aceeasi masina pentru titlul de campioni nationali si sper ca, pentru frumusetea luptei, vom fi mai multe masini care sa ne batem pentru primul loc!a declarat Adrian Raspopa, vicecampion national in 2013 la 2 Roti Motrice alaturi de Catalin Grigoriu.

 

Dan Girtofan a reusit sa urce pe ultima treapta a podiumului la finalul Raliului Harghitei, lasand o impresie buna la finalul unui sezon caracterizat de ghinioane. “Am avut multe probleme in acest sezon si rezultatul bun reusit la Harghita ne mai ridica moralul pentru 2014. Chiar daca am avut parte de multe incidente de-a lungul anilor la Harghita mereu m-am simtit foarte bine aici si rezultatul obtinut la revenirea acestei etape in campionat o situeaza printre preferatele mele. Imi pare rau pentru abandonul colegilor din echipa din care fac si eu parte si sper ca anul urmator sa avem cu totii un pic mai mult noroc.” incheia optimist Dan Girtofan, care a luat startul la Harghita alaturi de Valentin Hard.   

 

Lui Rares Tomita si Levente Csegzy le era suficienta o clasare mai buna de locul patru la Harghita pentru a-si trece in cont titlul de campioni nationali la clasa 3. Cei doi au decis sa nu mearga la conservare si au avut un ritm sustinut pana la momentul in care au fost siliti sa abandoneze din motive tehnice.

 

Din pacate pentru noi totul s-a terminat pe prima proba din ziua secunda a raliului. La o trecere prin apa, radiatorul a fost impins in ventilator si s-a spart. Am ajuns la sfarsitul specialei insa pe urma nu am mai putut continua. Felicitari lui Edwin Keleti pentru titlu si sper ca anul viitor vom fi prezenti la start. Multumesc tuturor celor care au fost alaturi de noi intr-un sezon greu.spunea Rares Tomita, care alaturi de Levente Csegzy este vicecampion al clasei 3 si al Juniorilor la finalul acestui sezon.

 

Alex Mirea a luat startul in Raliul Harghitei alaturi de un nou copilot, Alexandru Popidan. Chiar daca obiectivul si-l indeplinise de la etapa anterioara, Alex spera sa obtina o noua victorie la Cupa Suzuki care sa ajute si echipa.La Harghita veneam hotarat sa aduc puncte pentru Bacau Rally Team. Din pacate, la prima parcurgere a probei cu treceri prin apa, s-a spart radiatorul si cu mare noroc am ajuns in service! ZuZa nu a mai vrut sa porneasca si pierdusem deja 1 minut si 30 de secunde din cauza problemelor. Am ajuns cu greu la startul urmatoarei probe insa am fost nevoiti sa ne oprim pentru ca in continuare pierdeam foarte multa apa. Imi pare rau ca nu am reusit sa terminam raliul mai ales pentru colegii din echipa.” declara Alex Mirea.

 

Bacau Rally Team a fost sustinuta in sezonul 2013 de Popasul Trebes, Comfert, Pambac, Mere de Itesti, Consiliul Judetean Bacau, Primaria Onesti, Simba Invest, Omniasig, Sky Wellness, GoPro Romania prin xtremvideo.ro, Think Tank Photo Romania, F64 Studio si Centrul de Creatie si Productie Foton.