Bacau Rally Team mizeaza totul pe cartea atacului

Campionatul National de Raliuri se apropie cu pasi repezi de ultima etapa a sezonului competitional 2013. Raliul Harghitei revine in campionatul intern dupa opt ani de absenta, avand un coeficient de 0.8, si a pregatit concurentilor 89.92 km impartiti in 11 probe speciale. Pentru Bacau Rally Team etapa este extrem de importanta, reprezentand sansa de a urca pe pozitia a treia in clasamentul rezervat echipelor. Asa cum deja au demonstrat pe parcursul intregului sezon, membri echipei bacauane vor aborda etapa de la Harghita in acelasi mod ca si pana acum, atac maxim.

Adi_Raspopa@Raliul_Iasului_2013
credit foto : Catalin Stoia – Simcat.ro

 

Adrian Raspopa si Catalin Grigoriu isi doresc o noua victorie la Harghita, echipajul avand sanse matematice pentru castigarea titlului clasei rezervate automobilelor cu doua roti motrice. Chiar daca sansele sunt extrem de mici, cei doi vor aborda raliul in ton cu ultimele doua etape desfasurate, acolo unde acestia au reusit doua victorii clare in fata adversarului Alex Filip.

 

Plecam la Harghita extrem de motivati si ne dorim o lupta adevarata impotriva lui Alex Filip si Bogdan Iancu. Mi-ar placea sa nu adopte un ritm conservativ, astfel incat oricare dintre noi va iesi campion la finalul sezonului sa fie mandru de acest titlu. Ritmul nostru va fi cel cu care v-am obisnuit deja, vom merge tare asa cum am facut-o de la Sibiu si pana acum. Sigur atat eu si Catalin nu vom depasi limita aceea de siguranta pe care fiecare o avem, insa vom ataca inca de pe prima proba speciala. Colegilor de echipa le urez mult succes, mai ales lui Rares Tomita care si el se bate pentru titlul de la clasa 3 si de ce nu poate avem noroc si reusim sa ne vedem cu echipa pe locul 3 la finalul sezonului.declara entuziast Adrian Raspopa inainte de plecarea catre ultima etapa a campionatului din acest an.   

  

Echipajul format din Dan Girtofan si Adrian Berghea are ca principal scop acumularea de puncte importante pentru echipa. Pentru noi lupta la clasa s-a incheiat si orice am face nu mai putem prinde podiumul. Ne vom bate insa pentru victorie la Harghita pentru ca punctele ar ajuta echipa extrem de mult si noi am putea sa mai urcam o pozitie in clasamentul clasei 2. La Harghita am avut parte de foarte multe ghinioane de-a lungul anilor cu incendii, iesiri in decor, descalificari, insa cu toate acestea m-am simtit mereu extraordinar la acest raliu.” spunea Dan Girtofan inainte de Raliul Harghitei.  

 

Rares Tomita va incerca alaturi de coechipierul sau Csegzy Levente sa isi pastreze sefia de la clasa 3 astfel incat la final cei doi sa poate fi incoronati campioni ai clasei. “Ne dorim sa pastram avantajul pe care il avem in acest moment la clasa 3 mai ales ca inaintea ultimelor doua etape nici nu ne trecea prin cap ca mai putem sa ne batem pentru titlu. Dorim evident sa ajutam si echipa din care facem parte si vom incerca sa mergem tare, dar in siguranta, astfel incat sa obtinem puncte vitale pentru titlul la clasa cat si pentru echipa.” declara Rares Tomita.

 

Alex Mirea, campionul Cupei Suzuki in acest an si totodata proaspatul campion al clasei H1 din Campionatul National de Viteza in Coasta, il va avea in dreapta sa la aceasta etapa pe experimentatul copilot Alexandru Popidan.

 

Obiectivul pe care mi l-am propus alaturi de prietenul si copilotul meu obisnuit Dragos Despinoiu l-am realizat deja, atunci cand ne-am asigurat titlul Cupei Suzuki. Din pacate la celelalte clase exista sanse mici sa ne mai imbunatatim pozitia, dar rezultatele de pana acum ne obliga sa mentinem acelasi ritm. Mergem in primul rand cu gandul sa ajutam echipa careia ne-am alaturat odata cu etapa de la Iasi. Sper ca in urma efortului comun sa putem urca pe ultima treapta a podiumului rezervat echipelor in acest an.” erau gandurile lui Alex Mirea inainte de Raliul Harghitei.    

 

Bacau Rally Team este sustinuta in sezonul 2013 de Popasul Trebes, Comfert, Pambac, Mere de Itesti, Consiliul Judetean Bacau, Primaria Onesti, Simba Invest, Omniasig, Auto Plus Onesti, Sky Wellness, GoPro Romania prin xtremvideo.ro, Think Tank Photo Romania, F64 Studio, Vostok Europe prin Russian Shop si Centrul de Creatie si Productie Foton.