Teste pentru BCR Leasing Rally Team inainte de Arad

BCR Leasing Rally Team se află în toiul pregătirilor pentru prima etapă de macadam din acest sezon, Raliul Aradului. Sportivii au început antrenamentele fizice, iar maşinile se află în faza finală a pregătirilor ce include şi testele de macadam pe care BCR Leasing Rally Team le-a organizat în săptămâna 21-25 aprilie. După această sesiune vor urma retuşurile finale, ultimele reglaje pentru trecerea de la asfalt la macadam. „BCR Leasing Rally Team a avut performanţe bune la Arad astfel că avem deja un reper pe care ne-am propus să-l atingem şi chiar să-l depăşim. Sperăm ca şansa să fie de partea noastră la Arad, să nu mai avem parte de niciun abandon, iar echipajele noastre să obţină puncte pe măsura talentului şi a performanţelor lor.Alexandru Piţigoi, Director General Colina Motorsport.

 Edwin Keleti si Botond Csomortani

Chiar dacă problemele tehnice cu care s-au confruntat la Braşov i-au privat de posibilitatea de a face testele de macadam, premergătoare etapei de la Arad, Edwin Keleti şi Botond Csomortani îşi păstrează optimismul în ceea ce priveşte evoluţia lor la această etapă: „Privim cu mult interes către cursa de la Arad, primul contact cu Ford Fiesta pe macadam. Din păcate, se pare că nu vom apuca să facem o sesiune de teste pentru că încă nu s-au întors componentele maşinii trimise la M-Sport pentru verificare. În această situaţie, handicapul necunoaşterii maşinii pe această suprafaţă va fi foarte mare. Nu ne rămâne decât să o descoperim pe repede-înainte, la shakedown!” – Edwin Keleti.

 Gergo Szabo si Karoly Borbely

Gergo Szabo şi copilotul său, Karoly Borbely, vor lua startul la volanul aceluiaşi Mitsubishi Lancer Evo X R4 de grupa N / clasa 2, cu dorinţa de a continua ritmul bun pe care l-au avut la Braşov, însă cu mai mult noroc de această dată. „Raliul Aradului este o etapă care ne place şi aşteptăm cu nerăbdare să luăm startul, mai ales după o pauză atât de lungă. Aradul este un raliu care, aparent, este uşor, dar nu este deloc aşa; sunt foarte multe capcane şi atât maşina, cât şi echipajul trebuie să fie foarte bine pregătiţi. Probele sunt tehnice şi de mare viteză, astfel că va conta foarte mult relaţia pilotcopilot, încrederea în dictare va cântări mult. Ne dorim să recuperăm din punctele pierdute prin abandonul de la Braşov şi să adunăm cat mai multe puncte pentru echipă.” – a declarat Gergo Szabo.

 Sorin Badea si Florin Dorca

După o primă etapă în care s-au clasat pe prima treaptă a podiumului clasei 11, aducând astfel şi puncte importante pentru BCR Leasing Rally Team, Sorin Badea & Florin Dorca speră să aibă o evoluţie la fel de frumoasă şi la Arad: Mă aflu în faţa unei noi provocări interesante, Raliul Aradului 2014 –  un raliu care desi se afla la a 6-a ediţie –  este pentru mine un raliu nou, un traseu nou – ceea ce, evident, mă va solicita şi mă va motiva suplimentar. După rezultatul foarte bun obţinut la prima etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop al României, când ne-am adjudecat Locul I la clasa 11, ne-am propus să reedităm succesul de la Braşov tot cu cea mai înaltă treaptă a podiumului la clasă, de această dată însă, pe macadam – suprafaţa mea favorită. Avem în obiectiv şi o clasare superioară în Top 10  General al competiţei arădene. Vom profita de testele de macadam pentru a ne adapta la noile calităţi şi exigenţe ale maşinii de concurs şi vom face ajustările finale pentru a obţine un set-up cât mai bun pentru cursa de la Arad.” a declarat Sorin Badea.

 Adrian Teslovan si Cseh Vajk Imre

Adrian Teslovan & Cseh Vajk Imre, reprezentaţii echipei în Cupa Dacia Logan, îşi păstrează entuziasmul cu care au început sezonul: Abia aşteptăm acest raliu ca, de altfel, fiecare etapă din campionat, pentru că ne bucurăm intens de fiecare kilometru de probă specială. Sperăm să terminăm cu bine această etapă şi să contribuim cu cât mai multe puncte la succesul echipei BCR Leasing Rally Team.– Adrian Teslovan.

 

Raliul Aradului, care va avea loc în perioada 9-10 mai 2014, este a doua etapă din Campionatul Naţional de Raliuri 2014, fiind prima cursă pe macadam din acest sezon. Concurenţii vor avea de parcurs opt probe speciale pe o lungime de 98.84 km., lungimea totală a raliului fiind de 401.3 km.