TESS RALLY ROMTELECOM deschide balul!

Cea mai longeviva competitie rutiera din tara deschide din nou sezonul competitional in Campionatul National de Raliuri Dunlop, intrecerea brasoveana purtand in 2014, an care marcheaza cea de-a 43-a editie, numele de Tess Rally Romtelecom. Organizatorii brasoveni mizeaza pe un traseu clasic, aplicand dictonul “formula castigatoare nu se schimba”, dar condimenteaza intrecerea cu o serie de noutati atractive, propunandu-si ca intrecerea de la poalele Tampei sa se apropie cat mai mult de fanii raliurilor si de echipaje.

Echipajul Adrian Raspopa/ Catalin Grigoriu la editia din 2013
Echipajul Adrian Raspopa/ Catalin Grigoriu la editia din 2013

In itinerariul Tess Rally Romtelecom regasim probele speciale celebre Poiana, Paraul Rece si Babarunca, proba regina de 27 de km care trece in judetul Prahova, dar si revenirea superspecialei din centrul Brasovului, un succes la fiecare includere in programul competitional. Aceasta proba va purta numele Romtelecom Brasov Rally Show si se va disputa pe un circuit amenajat in Centrul Istoric al orasului gazda, trecand chiar prin fata cladirilor Primariei si Prefecturii, doua simboluri ale Brasovului si gazda a institutiilor care au pus umarul alaturi de organizator la desenarea editiei 2014 a raliului in inima orasului de sub Tampa.

 

Doua probe de noapte, in afara Romtelecom Brasov Rally Show, vor reprezenta o provocare deosebita pentru participanti. Cele doua speciale, Valea Ohabei si Poiana Marului nu au mai fost alergate de patru ani in aceasta configuratie, iar profilul diferit fata de celelalte probe ale raliului, suprafata denivelata si capcanele lansate de vizibilitatea unei probe de noapte pot oricand oferi surprize.

 

Primaria si Consiliul Local Brasov sunt alaturi de cursele auto de la Brasov, la fel ca si in anii trecuti, astfel ca Tess Rally Romtelecom va beneficia de cele mai bune locatii din oras. Cea mai importanta noutate o reprezinta revenirea in Piata Sfatului, unde vor avea loc startul festiv si festivitatea de premiere. Acest loc este probabil cea mai cunoscuta carte de vizita a Brasovului, gazda de altadata a festivalului Cerbul de Aur si o veritabila scena in aer liber pentru evenimente cultural – artistice de top, iar raliul revine aici dupa exact 10 ani.

2004_Titi
Skoda Octavia WRC – Titi Aur/Adrian Berghea, inainte de startul din 2004, ultima oara cand Raliul Brasovului, cum se numea competitia atunci, a poposit in Piata Sfatului

Parcul de service primeste si el o actualizare, pentru a fi la cele mai inalte standarde pentru o competitie  de raliu de anvergura si va fi localizat la Sala Sporturilor, o cladire noua si moderna, care ofera o parcare vasta proaspat amenajata.

 

Hotelul Aro Palace primeste ca de obicei cu bratele deschise intrecerea, celebrul hotel din centrul orasului, care dispune de camere de 4 si 5 stele oferind vaste spatii de cazare pentru cei implicati, oficiali si membri ai echipelor, dar servind si ca centru logistic pentru conducerea cursei.

Echipajul Danny Ungur/ Toni Avram la editia din 2012
Echipajul Danny Ungur/ Toni Avram la editia din 2012

O noutate pentru 2014 este alaturarea furnizorului national de servicii de telefonie, internet si televiziune, compania Romtelecom, care a gasit valori comune prin viteza si precizie, cu raliul brasovean, colaborarea fiind marcata nu doar in numele evenimentului, Tess Rally Romtelecom, dar si in denumirea celei mai spectaculoase probe speciale, care poarta numele de Romtelecom Brasov Rally Show.

 

Tess Rally Romtelecom este organizat de catre clubul sportiv Auto Blic Brasov, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul: Serviciului de Politie Rutiera Brasov, Serviciului de Politie Rutiera Prahova, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, a Gruparii de Jandarmi Mobile Brasov si a Gruparii de Jandarmi Mobile Prahova.

 

Program:

Joi 20.03.2014
15:30 – Conferinţă de presă – Hotel Aro Palace
19:30 – Start festiv/prezentarea concurentilor – Piata Sfatului

Vineri 21.03.2014
08:00 – 13:00 – Shakedown – Harman-Bod
15:33 – PS1 Pârâul Rece
16:18 – PS2  Râșnov
19:11 – PS3 Valea Ohabei
19:29 – PS4 Poiana Mărului
20:14 – PS5 Romtelecom Brașov Rally Show

Sâmbătă 22.03.2014
09:16 – PS6 Poiana 1
09:49 – PS7 Râșnov – Pârâul Rece 1
12:07 – PS8 Babarunca
14:35 – PS9 Cheia
16:27 – PS10 Poiana 2
17:12 – PS11 Râșnov – Pârâul Rece 2
20:00 – Festivitate de premiere