Adrian Raspopa promoveaza Asociatia Gladiator infiintata de Szobi Cseh

Echipajul bacauan format din Adrian Raspopa si Catalin Grigoriu reusea sa isi adjudece titlul de campion national la categoria automobilelor cu 2 roti motrice chiar in fata propriilor suporteri in etapa de casa, Raliul Moldovei Pambac Bacau. Cu doar o etapa ramasa de disputat pana la finalul sezonului 2014, Adrian Raspopa va promova un nou partener, Asociatia GLADIATOR infiintata de marele actor-cascador Szobi Cseh, incercand astfel sa atraga un sprijin cat mai mare pentru programul de intrajutorare al copiilor defavorizati.

Szobi Cseh 1

Cosmin Diacu revine cu aceasta ocazie in postura de copilot alaturi de Adrian Raspopa, copilotul obisnuit Catalin Grigoriu, urmand sa absenteze din motive obiective, el urmand sa participe la maratonul de la Berlin care va avea loc pe 28 septembrie.

 

Asociatia cultural-sportiva GLADIATOR a fost infiintata in anul 2005 de catre Szobi Cseh, ocupatia principala fiind integrarea sociala a copiilor fara posibilitati materiale, orfani, a celor din familii dezorganizate si nu in ultimul rand celor cu handicap. Metoda folosita a fost ulterior cercetata si creata special de conf. univ-UNATC Szobi Cseh si a demonstrat rezultate concrete la 90% dintre copii, motiv pentru care Szobi Cseh a fost premiat cu “Ordinul Credincios in Grad de Cavaler”, modelul fiind preluat si de alte tari precum  Australia, Franta si altele.

Sigla Asociatia Gladiator

Tuturor celor care au urmat acest program prin educare sportiva li s-au deschis perspective ocupationale, aptitudinile dobandite in cadrul acestui program putand fi folosite in viitor in meserii ca alpinismul utilitar, cascadorie cinematografica, sport de performanta, activitati militare profesioniste etc. Dintre primii „seniori” care au urmat acest program, unii au fost admisi la liceu, iar unul din orfanii institutionalizati a fost admis in 2008 la Facultatea de Management si la Facultatea de Aeronautica.

 

Adrian Raspopa declara despre acest nou parteneriat: “In primul rand este o onoare pentru noi sa ne asociem numele cu Asociatia Gladiator infiintata de un om extraordinar, Szobi Cseh. Cu aceasta ocazie vom incerca sa venim in sprijinul Asociatiei Gladiator si vom incerca sa promovam munca pe care oamenii o depun acolo si sa facem cunoscut cat mai mult activitatea lor pentru ca este o cauza nobila si care vine in sprijinul semenilor nostri defavorizati. Vrem sa atragem atentia cat mai multor oameni din toate domeniile pentru ca Asociatia are nevoie de cat mai mult sprijin pentru a putea continua munca de ajutorare. Noul parteneriat vine totodata int-un moment excelent, chiar inainte de ultima etapa a Campionatului National de Raliuri, Raliul Perla Harghitei care se va desfasura in apropierea orasului Miercurea Ciuc, locul in care se nastea Szobi Cseh in urma cu 72 de ani.

 

Si prezenta lui Cosmin Diacu vine intr-un moment perfect, Cosmin fiind cascador antrenat in trecut de maestrul Szobi Cseh si este in prezent coleg si prieten cu fiul acestuia, Arpad Cseh, cel care gestioneaza in prezent activitatea Asociatiei Gladiator, continuand astfel munca inceputa de tatal sau.  

 

Raliul Perla Harghitei va avea loc in perioada 26-27 septembrie in imprejurimile orasului Odorheiu Secuiesc, la sfarsitul etapei urmand a se cunoaste si noul campion national de raliuri al Romaniei in 2014.

 

Echipajul Adrian Raspopa/Catalin Grigoriu este sustinut in sezonul 2014 al Campionatului National de Raliuri de partenerii prinicpali Gazprom Petrol Stations, Popasul Trebes, Comfert, Dedeman, Pambac, Simba, Asociatia Gladiator si partenerii tehnici Omniasig, Wurth Romania, Sky Wellness, Mere de Itesti si GoPro.