Un raliu strategic pentru BCR Leasing Rally Team

Raliul Moldovei, a cincea etapă din acest sezon, se prefigurează a fi un raliu frumos, cu câteva elemente noi în program faţă de ediţia precedentă. Din punct de vedere tehnic, raliul îşi păstrează aceeaşi structură ca şi anul trecut, astfel că cei care au mai luat startul aici vor fi în avantaj deoarece cunosc deja particularităţile unor probe destul de dificile în anumite condiţii. „Factorul meteo va juca şi în acest an un rol foarte important; dacă ploile nu vor afecta suprafaţa de rulare, lupta va fi strânsă la toate categoriile; în schimb, daca ploaia îşi va face apariţia, atunci răsturnările de situaţie  ar putea fi multe şi spectaculoase.” a declarat Alexandru Piţigoi, Director General Colina Motorsport, compania care asigură managementul sportiv şi tehnic al BCR Leasing Rally Team.

 BCR Leasing Rally Team

După o primă jumătate a sezonului foarte bună, BCR Leasing Rally Team va aborda şi ultimele etape cu aceeaşi concentrare şi determinare ca şi până acum. Toate cele patru echipaje BCR Leasing Rally Team au contribuit cu puncte importante în clasarea echipei pe locul II după această primă jumătate a sezonului şi, întrucât Campionatul din acest an este unul din cele mai disputate din ultimii ani, cred că o clasare a echipei pe locul II la final de sezon va fi un rezultat bun pentru noi. Sper ca Raliul Moldovei să contribuie decisiv la îndeplinirea acestui obiectiv.– a adăugat Alexandru Piţigoi.

 Edwin Keleti_Botond Csomortani_Ford Fiesta R5

Aflaţi în primul sezon de participare la volanul unei maşini de clasa 2, Edwin Keleti şi Botond Csomortani se situează în prezent pe locul 3 în clasamentul general cumulat, astfel că speră să aleagă pentru Raliul Moldovei strategia optimă obţinerii celui mai bun rezultat posibil la finalul campionatului: La Bacău ne aşteaptă un raliu extrem de interesant şi de important în economia campionatului. Interesant datorită celebrei probe macadam-beton care te solicită la maxim şi pune anvelopele la grea încercare, şi important, pentru că poate contribui decisiv la consolidarea sau îmbunătăţirea poziţiei în clasamentul general. Personal, încă nu am decis dacă este important pentru noi să atacăm la maxim şi să forţăm un rezultat bun la generalul etapei sau să mergem inteligent şi să ne concentrăm pe podiumul campionatului finalului de an… Ne bucurăm că acest raliu a crescut frumos de la prima ediţie şi sperăm că anul acesta va marca încă un salt consistent! – a declarat Edwin Keleti, cel mai bine clasat pilot BCR Leasing Rally Team după primele patru etape disputate.

 Gergo Szabo_Karoly Borbely_Skoda Fabia S2000

Gergo Szabo şi Karoly Borbely vor concura cu Skoda Fabia S2000 la Raliul Moldovei, pentru a doua oară în acest sezon, şi speră să fi trecut de perioada de acomodare cu această maşină. „Avem un tonus excelent şi vrem să obţinem un rezultat bun la Bacău. Ştiu că putem mai mult! Sper să găsim cea mai bună abordare şi să fim scutiţi de ghinion astfel încât să putem aduce din nou puncte valoroase echipei BCR Leasing Rally Team. – a declarat Gergo Szabo.

 Sorin Badea_Florin Dorca_Mitsubishi Lancer Evo 7

Deşi greu încercat în acest sezon, al treilea echipaj BCR Leasing Rally Team format din Sorin Badea & Florin Dorca îşi păstrează optimismul şi dorinţa de a face performanţă: Pentru mine, Raliul Moldovei este o premieră, urmând să parcurg pentru prima dată acest traseu în noua configuraţie. Vom trata acest raliu, ca şi pe competitorii noştri, cu maximă atenţie şi respect. În ciuda eşecurilor din ultimele trei etape, care ne-au făcut să scăpăm “printre degete” puncte preţioase în clasament, avem în continuare aceeaşi dorinţă puternică de victorie. Atât eu, cât şi copilotul meu Florin Dorca, mergem pe probele speciale de la Oneşti, Moineşti şi Bacău pentru a obţine un rezultat notabil împreună cu colegii noştri de echipă, susţinuţi de tehnicienii de la Colina Motorsport; toţi împreună şi fiecare în parte ne dorim foarte mult să participăm în mod substanţial la o clasare cât mai înaltă a echipei BCR Leasing Rally Team pe podiumul competiţiei echipelor din CNRD 2014.– a declarat Sorin Badea.

 Adrian Teslovan_Vajk Cseh Imre_Dacia Logan Cup

Lideri în Cupa Dacia cu un total de puncte reconfortant, 75 de puncte, Adrian Teslovan & Cseh Vajk Imre sunt entuziasmaţi de startul într-o nouă etapă spectaculoasă alături de coechipierii lor: Aşteptăm cu nerăbdare să ajungem la Bacău, va fi o nouă experienţă pentru noi. Aşa cum suntem obişnuiţi, publicul din Bacău este foarte receptiv la toate evenimentele organizate în acest judeţ şi, având în vedere, că este unul dintre cele mai importante evenimente din zonă, sunt sigur că nu vom duce lipsă de spectatori. La fel ca la fiecare etapă, noi vă spunem că este o onoare să facem parte dintr-o echipă pe care o reprezentăm cu mândrie – BCR Leasing Rally Team. Personal cred foarte mult în acest proiect lansat în urmă cu 3 ani şi care este manageriat de o echipă de Adevăraţi profesionişti.– Adrian Teslovan.

 

BCR Leasing Rally Team este susţinută în 2014 de BCR Leasing, Omniasig, Mobil 1 – prin Star Lubricants, Colina Motorsport, Pirelli, Dolce Sport, Energobit, Veteco, Frontline Combo, Borsec, Defi, Pigna, Biosafe, Kristal Glamclub, Autocar Service.

 

Programat în 25 şi 26 iulie, Raliul Moldovei se va desfăşura în judeţul Bacău, pe o suprafaţă mixtă asfalt-macadam. Concurenţii vor avea de parcurs 11 probe speciale, printre care şi o superspecială în centrul oraşului Oneşti, tronsoanele cronometrate însumând 126,64 km, lungimea totală a etapei fiind de 427,65 km. Etapa moldavă va fi a cincea etapă din acest sezon şi va avea coeficient 1.