Sebastian Barbu va pilota o Skoda Fabia R5 în CNR 2019

După titlul câștigat anul trecut la clasa 11, cu un Mitsubishi Lancer EVO VII și Marc Banca în postura de copilot, Sebastian Barbu este pregătit să atace noul sezon competițional cu un model Skoda Fabia R5.

 

“Sezonul 2018 a fost unul dintre cele mai frumoase din cariera mea și îmi doream mult să fac pot concura cu o mașină de top. Visul meu a devenit realitate și începând cu Raliul Argeșului voi concura cu un model Skoda Fabia R5 la etapele din Campionatul Național. Mașina va fi pregătită de echipa Delta Rally în Italia, iar de partea tehnică și cea logistică se vor ocupa Alex Barbu, fratele meu, și Stefano Ravanelli”,a spus Sebastian Barbu.

Sebastian Barbu va concura în acest an împreună cu Bogdan Iancu fiind acum un echipaj 100% sibian. “Este un copilot cu o experiență foarte mare și cu care am mai participat la diferite raliuri în trecut. Ne înțelegem foarte bine în mașină și sunt sigur că împreună ne vom acomoda rapid cu această mașină și apoi să încercăm să obținem rezultate cât mai bune. Îi mulțumesc că a pornit împreună cu mine în această aventură”,a continuat Sebastian Barbu.

 

Sezonul 2019 va începe pe 3 -4 mai cu Raliul Argeșului și va continua apoi cu Raliul Aradului (24 – 25 mai), Raliul Moldovei (21 – 22 iunie), Raliul Harghitei (12 – 13 iulie), Raliul Sibiului (26 – 27 iulie), Raliul Iașului (6 – 7 septembrie), Transilvania Rally (28 – 29 septembrie) și Raliul Brașovului (18 – 19 octombrie).

 

“Obiectivul meu este să particip la toate aceste etape. Ne pregătim intens pentru Raliul Argeșului și este important să ne acomodăm cu noua mașină. Aștept cu nerăbdare să urc la volan și vreau să începem cu un rezultat bun. În același timp sunt realist și știu că trecerea pe o mașină din grupa R5 necesită o perioadă de acomodare. După ce vom vedea primii timpi pe problele din Raliul Argeșului vom ști cum stăm și ce trebuie să mai îmbunătățim. De asemenea, trebuie să le mulțumesc tuturor celor care fac posibilă participarea noastră în acest sezon de la părinții mei, la prieteni, la fani și nu în ultimul rând partenerilor noștri de anul acesta: vinurile Gorgandin, Yippi Lifestyle Energy Drink, Hankook Tire prin Bucur Tuning, Indsoft, Eglo Romania, Sorcani Sibiu, D&D Arad și Geometrica Architects”,a mai adăugat Sebastian Barbu.