Adrian RASPOPA va participa la Raliu Perla Harghitei Tess si propune noul proiect Pădurea Raliului Moldovei

Adrian RĂSPOPA va lua startul alături de navigatorul său, Cosmin DIACU, la cateva etape de raliu în sezonul competițional 2020. Cei doi se vor alinia la startul etapelor din Campionatul Național de Raliuri Betano cu un model Ford Fiesta R5, pe care îl vor împarți cu Cătălin GRIGORIU. Mașina va fi pusa la dispozitie de OMEGA Motorsport fiind, totodată, și principalul susținător al celor două echipaje.

Voi lua startul la ineditul Raliu Perla Harghitei Tess alături de Cozo și vreau să îi felicit pe cei doi organizatori care au găsit acestă soluție comună.” declara Adrian RĂSPOPA, președintele ACS Rally Spirit. „Situația din acest an a adus multe schimbari, inclusiv pentru competiția noastră și reorientarea la condițiile actuale este absolut necesară. De aceea mă folosesc de acest prilej să anunț și noul parteneriat încheiat cu Fundația Pădurea de Mâine, alături de care vom dezvolta un proiect nou intitulat Pădurea Raliului Moldovei.

 

„În ceea ce privește participarea noastră în CNR până în acest moment este certă doar participarea la Raliul Perla Hargitei Tess, urmând să vedem din aproape în aproape cum ne vom descurca cu bugetul. Vom împarți mașina cu bunul nostru prieten Cătălin GRIGORIU și sperăm să reușim rezultate frumoase cu modelul Fiesta R5, de ce nu poate chiar să repetăm evoluția foarte bună de anul trecut cu Skoda Fabia R5.” încheia Adrian RĂSPOPA.

 

Ionuț Apostol – Director executiv al Fundației Pădurea de Mâine, care a absolvit Facultatea de Geografie și Geologie din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, iar apoi a activat timp de 15 ani în organizații de protecție a mediului, declara: „Suntem bucuroși de noul parteneriat încheiat cu ACS Rally Spirit și sperăm că în acest fel vom atrage și un altfel de public în acțiunile noastre de voluntariat. Totodată, prin noul proiect speram să aducem în atenția publicului nevoia de acțiune și respect față de natură. Ne propunem ca în acest an să plantăm două hectare de puieți împreună cu voluntarii din motorsport, problema cea mare în aceste acțiuni fiind forța de muncă și nu costul puieților. Cu acest proiect intitulat Pădurea Raliului Moldovei, ne dorim să putem crea un grup de sprijin din domeniul motorsportului astfel încât și copii noștri să poată participa la un astfel de tip de competiție prin pădurile din România.

 

Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total se va desfășura în perioada 17-18 iulie și va debuta la Brașov, având în program bine cunoscutele probe speciale “Poiana Brașov“, “Valea Cetății“ și “Pârâul Rece“, urmând ca în ziua secundă să continue la Odorheiu Secuiesc pe, la fel de cunoscutele speciale “Lueta“, “Crăciunel“ și “Mărtiniș“.