Prima Dacia Logan cu o cutie de viteze secventiala

După debutul strălucit în 2011 şi un an cu clasări doar pe locul I în 2012, urmează al treilea an de participare în Campionatul Naţional de Viteză în Coasta Dunlop pentru Bogdan Rusea la volanul aceluiaşi model Dacia Logan pregătit de Serus.

Bogdan Rusea Sinaia

3 întrebări pentru Bogdan Rusea înaintea sezonului competiţional 2013

 

Cu ce noutăţi vii în 2013?

 

Din punct de vedere tehnic cea mai mare noutate este că Dacia Logan Serus are acum o cutie de viteze secvenţială, care este des folosită în etapele de viteză în coastă, datorită îmbunătăţirii timpului şi reactivităţii pilotului la schimbarea vitezelor. Vitezele se schimbă tot manual, dar ele nu mai sunt accesate în H, ci liniar şi fără ambreiaj.  În rest, mai sunt câteva modificări ce ţin de micile noastre „secrete” profesionale. Putem spune doar că nu se referă la steroizi pentru motor, ci la frânare şi ţinută de drum.

 

O altă mare noutate este parteneriatul cu un nou sponsor, Safety Broker, câştigătorul titlului de Brokerul Anului in România la Gala Premiilor Pieţei Asigurărilor 2013. In continuare beneficiem de sprijinul Total Lubricants Romania, producatorul uleiului Elf şi partenerul strategic al constructorilor Renault şi Dacia şi al echipei de pregatire de la Service Auto Serus, reprezentant autorizat Dacia, Renault, Nissan.

 

Şi în sfârşit, ne-am gândit să fim mai aproape de publicul nostru şi pe Facebook acolo unde fanii pot afla imediat toate noutăţile despre participarea mea în CNVCD, dar şi alte informaţii legate de curse.

 

De ce faci aceste schimbări? Nu este deja Dacia Logan o maşină competitivă care câştigă întotdeauna locul I?

 

Pur si simplu echipa tehnică şi cu mine vrem să testăm lucruri noi, să ne depăşim limitele şi să împărtăşim tuturor celor pasionaţi descoperirile noastre. Dacia Logan a fost mereu o maşină performantă şi fiabilă care m-a ajutat să câştig curse chiar şi la 3 sutimi de secundă de următorul clasat.

 

Ai testat noul Logan lansat de Dacia la sfârşitul anului trecut?

 

Da, am testat Noul Logan şi sunt foarte încântat. Cine nu a făcut-o, îl invit la Serus pentru un „test drive”.  Ca toți românii, sunt foarte mândru când se vorbeşte de Dacia pentru că este un produs autohton şi sper să preluăm şi noi ca popor din imaginea mărcii: generozitate, fiabilitate, onestitate, reinventare permanentă. In prezent, Dacia are cea mai tânără gamă din Europa, cu 7 modele lansate în cursul unui an. Putem spune că Dacia este adevărat fenomen comercial internaţional. 

First Dacia Logan with sequential gearbox – Serus Racing Club from EvlSkillz on Vimeo.

4 thoughts on “Prima Dacia Logan cu o cutie de viteze secventiala”

  1. primele cutii de viteze cu 6 trepte montate pe logan au fost facute in italia si au apartinut echipei RACING TEAM DACIA in

  2. edy:
    primele cutii cu 6 trepte au fost montate pe DACIA NOVA
    In italia sau facut pinioanele , restul se facea in uzina, deci era majoritara creatia celor din echipa Dacia.

  3. cutia este un sadev, motorul a fost facut prin belgia asa ca ce mare scofala au facut?a dezvoltat serus o cutie sau un motor?ei asambleaza piese sau ansambluri de piese deci….mai moale cu dacia logan ca nu e decit carcasa de logan.e ca aro ala de cistigat dakarul si avea motor de cosworth.clio are 1,6 de 225 cai de aproape 10 ani

Comments are closed.