Printre nori

Etapele XIII si XIV din cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2011 s-au desfasurat in acest sfarsit de saptamana pe cel mai inalt drum din Romania, DN67C, cunoscut de toata lumea drept Transalpina, sosea care ajunge la altitudinea maxima de2 145 metri. Construita de armatele romane in drumul lor spre Sarmisegetusa, pavata cu pietre de Regele Carol al II-lea dupa 1930 si reabilitata de germani in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, soseaua traverseaza Muntii Parang de la Nord la Sud si este printre putinele drumuri din tara pe care se poata ajunge cu masina pana la nori si chiar deasupra lor.

 

Cele doua etape ale Cupei Pandurii Gorj au avut ca trasaturi definitorii rampa maxima de 12%,  diferenta de nivel de 342 de metri de la punctul de start pana la sosire si lungimea traseului de 5.025 metri. Finalul intrecerii de vineri l-a gasit pe Sebastian Stanciu pe locul patrula GrupaN, doar sase zecimi de secunda despartindu-l de o pozitie pe podium.

 

Traseul de la Ranca este unul foarte frumos, cu portiuni de viteza foarte mare dar si multe zone tehnice. Asfaltul este de o calitate foarte buna dar impreuna cu caldura a uzat foarte mult pneurile. A fost primul weekend in care aproape am distrus doua randuri de cauciucuri desi acest lucru nu s-a reflectat in timpii obtinuti pe proba.” a declarat Sebastian Stanciu.

Duminica in cea de-a XIV-a etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta, Sebastian nu a reusit sa-si imbunatateasca timpii pe proba si s-a vazut nevoit sa se multumeasca cu cele opt puncte aferente locului cinci la grupa.

 

Am evoluat pentru prima oara in cariera pe traseul de la Ranca. Mi-a placut foarte mult dar se pare ca nu am reusit sa-i descopar toate secretele si nici sa maresc viteza de la o urcare la alta, asa cum ma obisnuisem in etapele precedente. Masina a functionat ireprosabil in cele doua etape iar in zona celor trei ace de par am trait niste senzatii extraordinare datorita spectatorilor prezenti in numar mare pe proba si carora vreau sa le multumesc. Sunt putin nemultumit de evolutia mea avand in vedere ca vin dupa  sase etape cu evolutii foarte bune insa urmeaza ultimele doua manse la Rasnov la mine acasa unde sper sa ma descurc mai bine.” a spus Sebastian Stanciu la finalul etapei de duminica.

 

Desi a luat startul in doar 23 de concursuri, odata cu cele doua etape de la Ranca, Sebastian Stanciu si-a depasit performanta de anul trecut cand era debutant, reusind sa doboare bariera celor 100 de puncte acumulate dupa primele paisprezece etape desfasurate in Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop 2011.

 

Din acest sezon au mai ramas de disputat ultimele doua etape dela Rasnov, care vor avea loc in perioada 1-2 octombrie. Sebi va fi prezent si la acestea datorita sponsorilor sai din acest an : BCR Asigurari, Konica Minolta, Search Corporation, AMV Grup Construct si Autosolution.