Sfarsit de sezon in forta pentru Catalin Cismaru

Catalin Cismaru a luat startul in acest sfarsit de saptamana la Rasnov, unde s-au desfasurat ultimele doua etape din cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2011, din postura de lider al Grupei N. Celebrul traseu de pe Valea Cetatii a stabilit recordul de prezenta al acestui sezon, nu mai putin de 78 de piloti fiind inscrisi pentru etapa de sambata, respectiv76 in cea de duminica.

 

La finalul penultimei etape din acest an, pilotul bucurestean s-a clasat pe locul secund al grupei N, fiind mai lent cu doar patru zecimi de secunda decat adversarul sau direct in lupta pentru titlul de campion national. Astfel, acest duel spectaculos, care a atras atentia tuturor, se incheia, Catalin Cismaru devenind vice-campion national al Grupei N.

 

Desi in clasamentul general am adunat mai multe puncte decat ocupantul locului intai, regulamentul din Romania prevede ca la final de sezon sa se scada cele mai slabe trei rezultate. Mi-as fi dorit sa nu fi existat aceasta prevedere si campionul sa fie decis doar prin  cumularea tuturor punctelor obtinute, asa cum se intampla in Campionatul European de Viteza in Coasta FIA.spunea Robot la incheierea etapei a-XV-a. “Duminica sper sa-mi imbunatatesc timpul pe traseu si sa obtin victoria.incheia acesta.

 

In urma unei evolutii spectaculoase in ultima etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta, Catalin Cismaru a fost mai rapid cu o secunda si doua zecimi decat adversarul sau direct de la GrupaNsi a urcat, pentru a patra oara in acest sezon, pe locul al doilea in Clasamentul Open, reusind in acelasi timp sa se impuna si la grupa pentru a saptea oara in 2011 . Acest rezultat i-a adus bronzul pilotului bucurestean, el incheiind campionatul pe locul trei in Clasamentul Open la capatul celor 18 etape desfasurate, cu o pozitie deasupra campionului dela Grupa N.

 

De data aceasta regulamentul nu a mai schimbat rezultatele obtinute pe probe. Este cel mai bun rezultat pe care il poti obtine cu o masina de Grupa N in competitiile de Viteza in Coasta. Acelasi rezultat l-a obtinut si echipa din care fac parte, AFS Rally Team, victorie in ultima etapa si locul al treilea la sfarsit de sezon, lucru care ma bucura. Vreau sa le multumesc tuturor celor care m-au sustinut in acest sezon, prietenilor care m-au insotit la etape in acest an si care fac victoriile mai frumoase cat si spectatorilor prezenti intr-un numar ridicat in aceasta zi.a declarat Robot la finalul zilei de duminica.

 

Catalin Cismaru a fost sustinut in acest campionat de BRD-Groupe Societe Generale, Loteria Romana, Oscar Downstream, Romtam Construct,  Carrefour, Stanbox si de catre sponsorul echipei AFS Rally Team: Andre`s Fast Service.