Phoenix din nou pe traseele montane

A luat startul la douăzeci și patru de etape de viteză în coastă în ultimii patru ani și a câștigat douăzeci din ele. Atunci când motorul Panterei a cedat, a luat startul la patru etape de Viteză pe Circuit în 2018 și le-a câștigat pe toate. Tot în 2018, a luat startul la două etape de Super Rally și le-a câștigat pe amândouă. A fost invitată la FIA Masters 2018 și a fost desemnată unul dintre cele mai frumoase automobile din concurs.

Cătălin i-a anunțat pensionarea în repetate rânduri dar Phoenix se încăpățânează să rămână pe traseele competițiilor dedicate automobilelor istorice. Și bine face, pentru că toate rezultatele de mai sus au însemnat tot atâtea momente de bucurie. Nu pentru cupe ci pentru încă o lecție învățată, pentru o frânare mai târzie, pentru o trasă mai bună, pentru o viteză pe viraj mai mare.

 

La fel că în 2018, Phoenix ar fi trebuit să-i lase locul Babei Dochia, un alt GTV, cu altespecificații. Cătălin a hotărât să amâne, însă, momentul acesta până la Raliul Argeșului. În această perioadă, Babă Dochia va fi testată și re-testată până când totul va fi impecabil. Iar Phoenix va savura din nou Râșnovul, etapă de la care a lipsit din 2015.

Desi Phoenix are 4 victorii la multe etape de viteză în coastă în ultimii 4 ani, la Râșnov a fost doar în 2015. În fiecare an, după 2015, a apărut ceva care m-a împiedicat să particip la Trofeul Serus cu Phoenix. Poate și din acest motiv, universul a ales pentru 2019 că Phoenix să fie prezentă pe Valea Cetății. Înainte de fiecare cursă la care a participat în 2019 o mângâiam și îi ziceam să facem o ultimă cursă frumoasă împreună și niciuna nu a fost ultima. M-am învățat minte și nu îi mai spun că este ultima ci încă una. Sper să ne bucurăm de două zile frumoase de concurs în acest weekend și să avem parte de un public numeros la start, la Peștera, în primul ac de păr și la sosire.” a declarat Cătălin-Cedric Ghigea.

La fel că în 2018, partenerii lui Cătălin sunt AutoItalia – importator Alfa Romeo, Foerch, Oldtimer Studio și publicația Racing Wheels. Din 2019, însă, Cătălin și automobilele sale au un nou partener tehnic, și anume, MOTUL. “As vrea să mulțumesc companiei Yacco pentru frumosul parteneriat din ultimii ani. Din 2019, însă, automobilele mele vor fi lubrifiate și răcite de produse MOTUL. Sper că, alături de MOTUL, să avem curse la fel de frumoase și rezultate pe măsura istoriei acestei mărci.