Clasamente finale la Trofeul Valea Uzului – Darmanesti

Chiar daca castigatorul Trofeului Valea Uzului – Darmanesti a fost pilotul constantean Emil GHINEA, acesta nu a punctat in cadrul etapei care a contat in Campionatul National de Viteza in Coasta 2.

Astfel, Erik FAZAKAS la volanul unei Civic Type Honda R a ocupat locul 1 in cadrul grupei A, fiind urmat de Vlad COSMA, care insa, a oferit o surpriza placuta concurentilor din cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta 2 si a decis sa nu urce pe podiumul de premiere lasand locul secund pentru Cosmin CAIMAC, iar pe locul al treilea a promovat Calin PARSCHIV.

 

Acelasi lucru s-a intamplat si in cadrul Clasei A1 adjudecata de acelasi Vlad COSMA, care a facut un pas in spate si a lasat sa urce pe podium in ordinea 1, 2, 3 pe Alex MANITIU, Antal BIRO si Alexandru CAZACU.

 

Vlad COSMA a fost aplaudat la scena deschisa pentru gestul sau fiind, totodata, si cel care a prezentat cele doua podiumuri de premiere.

 

Erik FAZAKAS a mai urcat odata pe podium cu ocazia premierii clasei A2 acesta ocupand locul 1, fiind urmat de Cosmin CAIMAC pe locul secund, iar podiumul a fost incheiat Sergiu ROGOZAN.

 

Clasa A3 i-a avut protagonisti pe Calin PARASCHIV, Catalin Ion ENCIU si Andrei PETRESCU acestia ocupand in ordine pozitiile 1, 2 si 3.

 

Juniorii Alexandru CAZACU si Bogdan DUMA au ocupat primele doua pozitii ale podiumului, cel de-al treilea concurent, Sebastian SCRILET, inscris la aceasta clasa nereusind sa incheie competitia.

 

In grupa debutantilor locurile au fost ocupate in ordine de Cosmin CAIMAC, Alex MANITIU si Antal BIRO.

 

Grupa B a avut un singur clasat, respectiv Paul Eduard CIUBOTARIU pe un Subaru Impreza, restul de 3 concurenti Razvan NECHIFOR, Paul TURCANU si Vlad MORAR nereusind sa termine cursa din diferite motive tehnice.

 

Clasa automobilelor istorice a fost reprezentat de dl. Dan NIRISTEANU la volanul unui Volkswagen Scirocco, care pe podiumul de premiere a tinut sa felicite pe toti cei implicati in organizare pentru punctualitatea respectarii programului stabilit.

 

Clasamente Provizorii Trofeul Valea Uzului

 

Danny UNGUR, vicepresedintele Federatiei Sportive de Automobilism Sportiv, care a si pilotat ca forlighter un Citroen DS3 a tinut sa felicite si el organizatorul pentru o cursa fara incidente, acesta fiind a 10 cursa din istoria FRAS care are loc in asemenea conditii. De asemenea, pentru prima oara in cadrul CNVC 2 au fost transmisi timpii live de pe probe, exact ca in competitia rezervata diviziei 1.

 

ACS Rally Spirit a organizt in acest an, in premiera, Trofeul Valea Uzului – Darmanesti, in perioada 7-8 august 2020. Intrecerea a contat ca cea de-a cincea etapa in Campionatul National de Viteza in Coasta Divizia 2. 

 

Partenerul principal al competitiei a fost Primaria Orasului Darmanesti din județul Bacău, care a asigurat tot sprijinul necesar organizatorului Adrian RASPOPA, presedintele ACS Rally Spirit.

 

Parteneri oficiali: Primăria Orasului Darmanesti.

Parteneri principali: Richter Haus.

Parteneri: Fundatia Padurea de Maine, Hotel Perla, Jidvei.

Parteneri media: Autorally.ro, RallyMax.ro, Autostiri.ro, iasitvlife.ro, megabacau.blogspot.com, MotorsportNews.ro.