Calin Ciortan locul I la KOE Slovacia

Putem spune ca romanul Calin Ciortan este cel mai de succes pilot de drift din tara noastra pana in prezent. Clasarea pe locul al treilea la sfarsitul sezonului 2010 in competitia internationala King of Europe, locul I la echipe in anul 2011 in aceasi competitie si numeroasele clasari in top 8 la etapele aceluiasi campionat, vin sa sustina afirmatia de mai sus.

 

Pentru Calin sezonul 2012 din King of Europe (KOE) a inceput intr-o nota nefericita acesta abandonand in primele doua runde din Polonia si Spania. Daca in Polonia Calin a iesit in decor, pierzand pe mana lui, in Spania materialul tehnic a fost de vina pentru abandon, un etrier spate cedand in timpul efectuarii incalzirii inaintea unui duel.

 

Recompensa insa avea sa vina odata cu cea de-a treia etapa din campionat care a avut loc in Slovacia, unde Calin Ciortan a reusit prima victorie din cariera sa intr-o etapa KOE. Masina sa de concurs un BMW E30 cu motor M3 de E46 supralimentat si care dezvolta peste 500cp, a functionat perfect de aceasta data, iar tehnica sa de pilotaj cu care ne-a incantat de atatea ori in etapele interne a fost la cele mai inalte cote. Dupa un “one more time” in top 16 cu polonezul Slawek Grausam, Calin a intalnit in sferturi si in semifinala, alti doi polonezi, Grzergorz Snios respectiv Dawid Karkosik.

 

In finala Calin l-a intalnit pe Adam Kereny nimeni altul decat campionul KOE din 2009. A fost o finala intre doua BMW-uri, E30-ul lui Calin si E36-le lui Adam si dupa un scor de egaliatate 6-4, 4-6 a fost nevoie de inca un duel pentru ca Victoria lui Calin sa fie posibila.

 

In perioada 14-15 iulie cu ocazia celei de-a 5-a runde a Campionatului National De Drift, GTT DRIFT CHAMPIONSHIP 2012, care se va desfasura pe circuitul Prejmer din judetul Brasov, veti avea ocazia sa il vedeti la lucru pe compatriotul nostru, care in prezent ocupa locul al treilea in clasamentul general KOE din peste 100 de piloti participanti.

4 thoughts on “Calin Ciortan locul I la KOE Slovacia”

Comments are closed.