Dan Tarnafes si Silvia merg de-a latul

Dan si Silvia

Cu siguranta daca pe el nu il cunoasteti si sunteti fani ai fenomenului de drift, masina cu siguranta ati remarcat-o la etapele care au avut loc sau la aparitiile de la tv. Astazi va prezentam, in colaborare cu www.69hai.ro, un pilot cu ceva mai multa experienta decat colegii sai prezentati zilele trecute, care a avut placerea sa ne raspunda la cateva intrebari legate de cele doua etape de drift de la Bucuresti si Timisoara si despre ambitiile sale in acest sezon 2010.

Motorsportnews.ro: Cateva cuvinte despre tine daca ne poti spune si cand te-ai apucat de drift?

Dan: Salut ma numesc Dan , am 29 ani si detin un service auto. De drift m-am apucat de anul trecut, primul debut fiind la etapa King of Europe Romania Cluj.

Motorsportnews.ro: De ce drift si nu alt sport auto?

Dan: Driftul este un sport nou si foarte distractiv.Este genul de motorsport unde ai acces ca si debutant cu o masina foarte ieftina cu modificari minore.Nu iti trebuiesc bugete enorme, omologari peste omologari si sponsori anuali pentru a putea concura.Daca totusi alegi sa ai o masina competitiva costurile cresc cu foarte multe zero-uri.

Imi place foarte mult si atmosfera, toti pilotii suntem prieteni foarte buni si seara de dupa competitie indiferent de rezultate ne strangem toti la masa unde petrecem si ne distram.
Imi place foarte mult si grip.

Motorsportnews.ro: Cum ai ales masina cu care participi in prezent in Campionatul National de Drift?

Dan: Masina a venit fara nici o intentie de drift sau cu gandul ca va ajunge la nivelul de modificari la care a ajuns acum. Aveam un Ford Escort , suferisem un accident auto si cat timp masina a stat in service pentru reparatii am pus ochii pe aceast Nissan Silvia care era de vanzare in Bucuresti. Era rosie si frumoasa. Am luat-o fara sa gandesc cu toate ca era intr-o stare tehnica deplorabila. Pentru inceput am adus-o la o stare de funtionare perfecta, apoi au urmat modificarile…o data cu ele si necazurile.

Motorsportnews.ro: Vrei sa ramai pe acceasi masina in continuare sau ai vrea sa o schimbi?

Dan: Nu as schimba masina asta pentru nimic. Imi este ca o manusa, cand ma sui in ea inca am entuziasmul care il aveam in momentul care am cumparat-o. Imi doream foarte mult o Toyota Supra, era masina suprema pentru mine. Acum sincer nu stiu daca as mai da masina mea pe asa ceva.

Motorsportnews.ro: Ce modificari vrei sa ii mai aduci masinii?

Dan: Nu stiu, ultima modificare necesara care a fost facuta masinii a fost instalarea unui ECU full stand alone engine management. A fost ultima investitie majora necesara. In rest, poate niste injectoare mai mari cand va fi cazul.

Masina deja are o lista foarte mare de modificari pe care doritorii o pot gasi pe forumul care exista la adresa www.69hai.ro in cadrul sectiunii masina mea de drift.

Motorsportnews.ro: Vei reusi sa participi la vreo etapa in afara tarii?

Dan: Sper, sper sa imi poata permite si timpul sa fac asa ceva.

Motorsportnews.ro: Cateva impresii dupa prima etapa de drift de la Romexpo?

Dan: Prima etapa a campionatului a fost un esec total pentru mine. Masina sa comportat foarte prost, suferind defectiuni tehnice considerabile. Am rezolvat probleme, sper ca urmatoarele etape sa fie cu noroc.

Motorsportnews.ro: Care este parerea ta despre acest sport la noi in tara, si cum ai vazut publicul, este interesat de aceasta competitie?

Dan: Este genul de motorsport care creste cu fiecare etapa. Publicul devine insetat. Dupa cum spuneam si la inceput, este motorsportul unde oricine poate intra ca si debutant cu un buget minim.

Motorsportnews.ro: Daca poti sa ne impartasesti cateva impresii eventual o comparatie scurta intre prima etapa si a doua etapa de drift de la TM?

Dan: A doua etapa a fost super, in ciuda faptului ca circuitul a fost foarte mic si unele masini au intampinat dificultati datorita rapoartelor transmisiei, este cum spunem noi intre viteze, prea repede pentru viteza 1, prea incet pentru viteza 2. Masina se solicita foarte mult. Ca exemplu, prietenul meu Sorin (HAI) a folosit numai viteza 1.
Trecand peste aspectul asta, a fost un eveniment de doua ori peste primul. In primul rand la atmosfera, superb.
Din pacate ghinionul ma urmarit din nou si masina a cedat, explodand radiatorul de apa. Termostatul s-a blocat, termostat foarte scump ce deschidea la 65 de grade. Mai bine o lasam fara. Fatul ca nu am putut debuta nici la etapa asta ma facut sa pierd puncte in capionatul intern. Acest lucru ma impiedica sa particip la etapele internationale.

Motorsportnews.ro: In perioada 7-9 mai va fi etapa de drift KOE din Serbia vei participa?

Dan: Din pacate lipsa de punctaj in campionat ma impiedica sa particip la eveniment.

Motorsportnews.ro: Vei fi prezent la Cluj etapa care face parte din campionatul de drift King Of Europe, mai ales ca e etapa ta de suflet sa zic unde ti-ai facut debutul?

Dan: Poate anul viitor.

credit foto: Claudia

[nggallery id=12]