Barcelona: ultimul test din pre-sezonDupă primele 2 zile de teste de la Barcelona, desfăşurate pe o vreme destul de rece şi sub un cer acoperit, se conturează din ce în ce mai clar ordinea în care se vor prezenta la startul campionatului principalii favoriţi.

Piloţii Red Bull au fost cei mai rapizi în fiecare din aceste prime zile, demonstrînd încă o dată că designerul Adrian Newey a realizat o maşină de excepţie. Foarte bine a arătat şi maşina Lotus-Renault, cu Vitaly Petrov care a obţinut al treilea timp şi marţi şi miercuri. Ferrari a testat cu Felipe Massa începînd de miercuri, şi italienii continuă să adune foarte multe tururi de circuit fără nici o problemă de fiabilitate, iar ritmul lor în simulările de cursă dă frisoane adversarilor. După părerea mea, Scuderia Ferrari este principala favorită la victorie anul acesta, peste Red Bull Racing. Ne vom lămuri mai bine după primele curse, desigur…

O altă echipă care a impresionat prin viteză şi fiabilitate este Toro Rosso, care pare să fie surpriza plăcută a sezonului.

Cea mai mare surpriză pare să fie însă McLaren. Monopostul acestora, cu design-ul său radical, a avut foarte multe probleme de fiabilitate, Button şi Hamilton efectuînd foarte puţini kilometri în teste, iar timpii pe tur sînt îngrijorător de slabi, dacă ne gîndim că team-ul britanic s-a bătut pentru titlul pilotilor pînă în ultima etapă din sezonul trecut. Ei au testat tot felul de soluţii şi de dispozitive, deocamdată fără succes. Personal prevăd un debut de sezon dezastruos pentru această echipă prestigioasă şi cu pretenţii.

Nici Mercedes GP nu arată prea bine, deci şansele lui Schumi pentru măcar o victorie de Grand Prix par extrem de reduse.

Echipele “noi” adică Team Lotus şi Marussia Virgin Racing par să fi rămas la acelaşi nivel comparativ cu veteranii consacraţi, cu toate declaraţiile optimiste din inter-sezon. Hispania (HRT) a confirmat că Tonio Liuzzi va fi al doilea pilot în acest an, italianul completînd astfel tabloul din 2011. Echipa condusă de Colin Kolles va aduce în premieră la teste pe circuit noua masina abia vineri, dar tot este mai bine decît anul trecut, cînd au sosit la prima cursă cu bolidul nou şi netestat.

Testele vor continua pe circuitul de la Barcelona pînă sîmbătă 12 martie.