Intalnire de gradul zero cu Marco Tronchetti Provera

In prezenta presedintelui Pirelli, Marco Tronchetti Provera, pneurile PZero au stabilit, in timpul sesiunii de antrenamente libere de vineri dupa amiaza, un timp cu doar doua zecimi de secunda mai slab decat timpul cu care s-a plecat din pole position in cursa de anul trecut. Cel mai bun timp a fost stabilit cu pneurile soft, dar pilotii au avut posibilitatea de a testa si noua evolutie a pneurilor de compozitie hard.

 

In prima parte a zilei, pneurile PZero intermediare si cele de ploaie au fost folosite in premiera in timpul unui weekend de cursa, prima sesiune de antrenamente libere fiind afectata de ploaie.

 

Sesiunea de dupa amiaza s-a desfasurat pe un circuit uscat, cu o temperatura ambientala de 14 grade Celsius si o temperatura a asfaltului de 22 grade Celsius. Jenson Button, pilotul echipei McLaren, a stabilt cel mai bun timp, 1m:26,456 secunde, cu versiunea soft a pneurilor Pirelli, pneuri care au beneficiat de un marcaj galben suplimentar pentru a fi distinse mai usor. Timpul sau a fost mai slab cu doar doua zecimi de secunda decat timpul de 1m:26,295 secunde cu care s-a plecat din pole position anul trecut. Tinand cont ca pilotii mai au la dispozitie o sesiune de antrenamente libere si calificarile, sunt sanse mari ca timpul stabilit anul trecut sa fie depasit.

 

Majoritatea echipelor au avut ocazia sa testeze in premiera, in dimineata zilei de vineri, atat pneurile Pirelli intermediare, marcate cu albastru, cat si pe cele de ploaie, marcate cu portocaliu. Fernando Alonso a fost cel mai rapid in aceasta sesiune. Pilotul spaniol a parcurs un tur de circuit cu timpul de 1m:38,670 secunde folosind pneuri intermediare.

 

In dimineata zilei de vineri, presedintele Pirelli, Marco Tronchetti Provera, a vizitat padock-ul circuitului Istanbul Park pentru a se intalni cu sefii fiecarei echipe. Pentru ziua de sambata, presedintele Pirelli si-a propus sa discute si cu unii dintre pilotii care concureaza in acest sezon din Formula 1.

 

A fost o placere sa-l intalnim pe domnul Tronchetti aici la Istanbul, intr-o zi istorica pentru Pirelli. Aici au fost folosite, in premiera, pneurile intermediare si cele de ploaie si, asa cum am constatat in testele desfasurate pe ploaie pe Istanbul Park luna trecuta, aceste pneuri sunt foarte eficiente inclusiv pe ploaie torentiala. Prognoza meteo pentru restul sfarsitului de saptamana arata ca vremea va fi mai buna, dar chiar daca ar fi plouat pneurile de ploaie Pirelli au fost concepute sa reziste aproximativ 30 de tururi, sau chiar mai mult, iar cele intermediare aproximativ 20 de tururi. Iin aceste conditii, nimeni nu trebuie sa-si faca griji in ceea ce priveste numarul de anvelope puse la dispozitie. Tot vineri, echipele au avut posibilitatea sa testeze si ultima evolutie a pneurilor de compozitie hard, pneuri pe care intentionam sa le folosim in cursa de la Barcelona. Aceasta evolutie nu este la fel de rapida ca versiunea initiala a pneurilor de compozitie dura, dar rezista putin mai mult. Suntem foarte interesati de feedback-ul fiecarei echipe”, a spus Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.  

 

CHESTIUNEA ZILEI DE LA PIRELLI

 

Pneurile intermediare si cele de ploaie de la Pirelli au fost folosite, pana acum, doar de echipele Ferrari, McLaren, Mercedes si Williams, care le-au testat pe ploaie in ultima zi de teste de la Barcelona din luna martie. Conform regulamentului, fiecare echipa are dreptul sa foloseasca patru seturi de pneuri intermediare si trei seturi de pneuri de ploaie intr-un weekend de cursa.