Lewis Hamilton a castigat Marele Premiu al Toscanei

Interesant și plin de acțiune, Marele Premiu al Toscanei a fost influențat de două perioade de steag roșu și mai multe perioade de steag galben, ceea ce a însemnat că echipele au trebuit să reacționeze foarte rapid la circumstanțele schimbătoare, adaptându-și strategiile la suita de evenimente și în funcție de pneurile disponibile.

Sub regulile impuse de steagul roșu, echipele au permisiunea să schimbe pneurile și să facă unele reparații la mașini. Mercedes a dominat cursa, atât Lewis Hamilton, cât și Valtteri Bottas conducând în diferite momente.  Ei au avut exact aceeași strategie de-a lungul cursei, utilizând toate cele trei compoziții disponibile.

 

Pilotul Red Bull, Alex Albon a reușit primul podium din carieră, clasându-se în fața lui Daniel Ricciardo de la Renault – care a reușit să câștige strategic poziții în cursă depășind prin undercut principalii rivali la începutul cursei. Ricciardo a fost votat pilotul cursei, în timp ce pilotul Williams, George Russell a obținut cea mai bună poziție a sa din carieră, clasându-se pe 11.

 

Doar 12 piloți s-au clasat la finalul Marelui Premiu al Toscanei sponsorizat de Pirelli, ocazie cu care Ferrari a celebrat cea de-a 1000-a cursă în Formula 1.

 

CUM A PERFORMAT FIECARE COMPOZIȚIE DE PNEU:

  • HARD C1: Mercedes și Ferrari au fost singurele echipe de top care au utilizat cea mai dură compoziție după primul restart, compoziție foarte potrivită caracteristicilor rapidei pistei de la Mugello.
  • MEDIUM C2Daniil Kvyat și Kimi Raikkonen au fost singurii piloți care au încheiat în puncte după ce au ales acest pneu pentru startul în cursă, încheind pe 7, respectiv pe 9.
  • SOFT C3:  Utilizat de primii 10 piloți la start: utilizat de asemenea de către toți piloții pentru ultimul stint după cel de-al doilea restart. Hamilton a obținut și punctul bonus aferent celui mai rapid tur, în ultimul tur utilizând pneul soft.

 

MARIO ISOLA – HEAD OF F1 AND CAR RACING: „Prima ediție a Marelui Premiu al Toscanei va fi cu siguranță una pe care oamenii și-o vor aminti încă mult timp de acum înainte, cu trei starturi în total, un număr similar de safety-car-uri, cu toate pneurile utilizate și cu multă acțiune de la start la final.  Pe o pistă extrem de solicitantă pentru pneuri, cu o cursă desfășurată la temperaturi ridicate, Mercedes a dominat de la start la sosire, dar strategiile au fost clar influențate de desfășurarea evenimentelor. Numeroasele accidente au lăsat o cantitate mare de debriuri de carbon pe pistă. Managementul restarturilor a fost crucial, precum și conservarea pneurilor de-a lungul întregii curse. Toți piloții au făcut o treabă fantastică sub o presiune imensă, oferind un spectacol de neimaginat în Italia, pentru al doilea weekend consecutiv.”