Publicitate

Suzuka este unul dintre cele mai populare circuite din calendar mulțumită bine-cunoscutelor sale viraje, unele cu adevărat extreme, ceea ce conferă mari emoții atât piloților cât și fanilor. Pentru a face față incredibilelor forțe, Pirelli a nominalizat cea mai dură combinație de pneuri din gamă: C1 ca și compoziție Alb hard, C2 ca și compoziție medium Galben și C3 ca și compoziție Roșu soft.

  • Compozițiile nominalizate anul acesta sunt cu un pas mai dure decât selecția medium, soft și supersoft de anul trecut. Aceasta ar trebui să permit piloților să tragă la maxim de-a lungul fiecărui stint, în loc să managerieze pneurile pentru a obține o singură oprire eficientă.
  • Încărcările laterale sunt definitorii pentru Suzuka (mai mult decât forțele longitudinal) grație virajelor lungi și rapide precum 130R sau Spoon. Sunt zone fluide distincte pe circuit ceea ce înseamnă păstrarea unui bun momentum: cerințele pentru frânare, spre exemplu, sunt relative reduse.
  • Asfaltul la Suzuka este printre cele abrasive din întreg sezonul, ceea ce amplifică uzura și degradarea pneurilor.
  • Anul trecut cursa a fost câștigată de pilotul Mercedes, Lewis Hamilton care a oprit o singură dată, când a trecut de pe soft pe medium. Aceeași strategie a fost adoptată și de coechipierul său Valtteri Bottas sosit al doilea, în timp ce al treilea clasat, Max Verstappen a trecut de pe supersoft pe soft.
  • Suzuka este bine-cunoscut pentru vremea schimbătoare, cu posibile taifunuri în această perioadă a anului. Ploaia căzută noaptea a avut adeseori efectul de a „reseta” pista spălând-o de cauciucul așternut. Anul trecut evoluția pistei a fost consistentă.
  • Prin coincidență, Suzuka este extreme de similar cu Sochi în privința lungimii turului și ca timp, dar natura caracterului celor două circuite este diferită.

 

MARIO ISOLA – HEAD OF F1 AND CAR RACING: „Japonia este dintotdeauna una dintre cele mai imprevizibile și încântătoare curse din an, Suzuka fiind o pistă de modă veche care recompensează curajul și dedicația. Datorită solicitărilor extreme generate de viraje asupra pneurilor, am selectat cea mai dură posibil combinație de pneuri, ceea ce ar trebui să ajute piloții să tragă la maxim chiar și cu o strategie cu o singură oprire. Aceasta au urmărit de de fapt echipele și cei mai mulți dintre piloți la Suzuka anul trecut. În 2017 am văzut un nou record în calificări, și cum actuala generație de mașini este mai rapidă pe viraje, va fi interesant să vedem dacă acest record va cădea în weekend. Suzuka este de asemenea bine-cunoscut pentru vremea sa variabilă, astfel că nu va fi o supriză să vedem și pneurile de ploaie pe acest fabulos și solicitant circuit.”

Comentarii

comentarii

Publicitate

Sorry, the comment form is closed at this time.

Motorsportnews.ro