Marele Premiu al Rusiei 2019: Avancronica Pirelli

Circuitul Sochi se prezintă cu un asfalt fin, potrivit pneurilor din mijlocul gamei P Zero Formula 1: C2 ca pneu Alb hard, C3 ca pneu Galben medium și C4 ca pneu Roșu soft. Această nominalizare este cu un pas mai dură decât selecția de anul trecut (și cu un pas mai dură decât ceea ce a fost la Singapore weekendul trecut).

  • Marele Premiu al Rusiei este recunoscut pentru asfaltul fin încă de la apariția în calendarul Formulei 1 în 2014, pilotul Mercedes, Nico Rosberg fiind capabil să alerge practice întreaga cursă cu un singur set de pneuri. De atunci suprafața s-a maturizat și a devenit mai abrazivă dar în combinație cu un desen al pistei care nu este în mod special unul sever, acesta nu este un circuit solicitant pentru pneuri.
  • Singura excepție o reprezintă Virajul 3: cel mai solicitant al circuitului. Acesta este un viraj multi-apex de stânga, similar în anumite aspecte cu faimosul Viraj 8 de pe Istanbul din Turcia.  În general, circuitul este despre tracțiune și frânare, pneul față-dreapta lucrând cel mai intens.
  • Anul trecut, soft, ultrasoft și hypersoft din gama 2018 au fost niminalizate pentru Rusia: un grad mai soft decât anul acesta. O selecție mai tare acum ar trebui să le ofere piloților posibilitatea de a forța la maxim pe fiecare stint decît să se concentreze pe managementul pneurilor, și ar trebui să se preteze perfect oricărei schimbări de aderență.
  • Norma a fost cu o singură oprire la boxe: anul trecut, pilotul Mercedes, Lewis Hamilton a câștigat pornind al doilea la start cu o strategie cu o singură oprie, ultrasoft- soft, în timp ce pilotul Red Bull, Max Verstappen a făcut invers (soft-ultrasoft) pentru a încheia pe cinci după ce a pornit ultimul din grilă. 
  • Consițiile meteo pot fi destul de variabile. Anul trecut a plouat înainte de cursă, dar în alți ani a fost soare și cald. Șanse de ploaie sunt și acum.
  • Mercedes a câștigat fiecare  grand prix derulat în Rusia – inclusive primele două curse, alergate în Saint Petersburg, în 1913 și 1914.
  • Liderul campionatului, Lewis Hamilton a făcut o alegere a seturilor de pneuri diferită de a celorlalți pentru Marele Premiu al Rusiei: un set de hard, patru de medium (mai mult decât oricine) și opt seturi de soft.

MARIO ISOLA – HEAD OF F1 AND CAR RACING: „Cu Rusia revenită în calendarul de toamnă, va fi interesant să vedem ce s-a schimbat față de 2018. Aducem aici pneurile din mijlocul gamei – un pas mai dure decât anul trecut – ceea ce ar trebui să fie cel mai bun răspuns la condițiile variate. Forțele longitudinale și mai puțin cele laterale au o mare influență aici asupra pneurilor, existând un mare grad de evoluție a pistei de-a lungul weekendului. Anticiparea set-up-ului și strategiei pneurilor legat de schimbările de aici la nivelul pistei va reprezenta una din cheile succesului aici în Sochi. Un nou record absolut al pistei a fost stabilit anul trecut de către Valtteri Bottas în calificări- să vedem dacă acesta va fi doborât și acum.”