Mark Webber castiga Marele Premiu al Ungariei

Mark Webber reuseste sa castige Marele Premiu al Ungariei, dupa o cursa palpitanta,  care ii aduce australianului un total de 161 de puncte precum si prima pozitie in clasamentul pilotilor.  Chiar daca nu a avut parte de un start perfect, fiind depasit de pilotul echipei Ferrari, Fernando Alonso, australianul a reusit sa intoarca situatia in favoarea sa dupa intrarea safety-car-ului pe circuit, in turul al 15-lea.

Australianul a preferat sa intarzaie intrarea la boxe pentru a sta cat mai mult pe circuit, trecand astfel la conducerea cursei dupa intrarea la standuri a lui Sebastian Vettel si a lui Fernando Alonso. Aceasta pozitie avea sa o pastreze pana la sfarsitul cursei, reusind sa mentina un ecart considerabil in fata lui Fernando Alonso si-a lui Sebastian Vettel, germanul pierzand orice sansa de a reveni pe prima pozitie dupa o penalizare drive-thru.

Astfel, locul al doilea a fost ocupat de Fernando Alonso, urmat de Sebastian Vettel, iar al doilea monopost Ferrari, pilotat de Felipe Massa reuseste pozitia a 4-a. Locul al 5-lea a fost ocupat de Vitaly Petrov, pilotul echipei Renault facand o cursa frumoasa, care ii aduce rusului puncte importante in clasamentul general.

Pentru cei de la Mclaren, a fost un weekend care trebuie uitat cat mai repede, Jenson Button reusind doar un loc 8, iar unul din favoritii acestui Mare Premiu, Lewis Hamilton a abandonat in turul 24, avand probleme la motor.

Nici cei de la Mercedes GP nu au avut parte de o cursa mai reusita, Nico Rosberg abandonand chiar pe linia de iesire de la boxe, dupa ce unul din mecanici a prins necorespunzator roata  dreapta spate, aceasta sarind imediat dupa plecarea monopostului de la standuri, germanul fiind nevoit sa se vada invins de o greseala a echipei.

M. Schumacher s-a dovedit din nou invins, ratand in ultimele tururi ale Marelui Premiu al Ungariei, un loc 10 care i-ar fi adus un punct, dupa ce fostul sau coechipier de la Ferrari, Rubens Barrichello a reusit sa treaca de german, dupa o frumoasa manevra de depasire, executata in aplauzele publicului.

Ma jos puteti vedea clasamentul complet al Marelui Premiu al Ungariei:

[table id=80 /]

Foto: flickr.com

2 thoughts on “Mark Webber castiga Marele Premiu al Ungariei”

  1. foarte prost scrisa cronica. si n-am nici un interes subiectiv sa va spun asta. pur si simplu e scris nasol. cu greseli de logica si de sintaxa care truncheaza informatia. Spre exemplu, cum poti scrie "o cursa palpitanta, care ii aduce australianului un total de 161 de puncte". pai o singura cursa n-avea cum sa-i aduca in total atatea puncte nici daca se dadeau ca la hockei, puncte pentru pasa decisiva :))

    ma rog, tot e mai bine decat pe autorally. de un milion de ori. macar voi incercati sa puneti cratimile acolo unde le e locul. nu-i usor ce faceti, da' aveti mult de lucru ca sa ajungeti macar la nivelul lui Micky Alexandrescu. Acum sunt curios daca o sa-mi stergeti postul (ca pe autorally) sau dati dovada de caracter si il publicati.

    Respect.

    Neo

  2. de ce sa stergem postul ne pare bine ca avem parte atat de critici cat si de laude uneori, nu avem pretentia de mari redactori, dar incercam pe cat putem sa facem ceva cat mai bine cu putinta, te asteptam si altadata cu critici sau poate laude daca va fi cazul 🙂

Comments are closed.