Mihai Marinescu a câștigat prima cursă de la Monza

Pornind din pole-position, Mihai Marinescu a făcut o cursă excepțională reușind să revină pe locul 1 după ce inițial a pierdut poziția în fața lui Alex Brundle. Datorită victoriei din prima cursă a weekendului de la Monza, pilotul brașovean a urcat patru poziții în clasamentul general al Formulei 2 și se află pe locul 4.

 

O zi excelentă pe unul din cele mai rapide circuite din lume, așa se poate rezuma a doua zi din a șaptea etapă a sezonului. În calificările de dimineață, Mihai a stabilit timpul de referință și a plecat din pole position pentru prima dată în acest sezon. A urmat apoi prima șicană și virajul Biassono unde Mihai a pierdut locul 1 în favoarea lui Alex Brundle. Britanicul a condus cursa până în turul doi, când Mihai l-a depășit și ulterior a reușit să se distanțeze fără probleme. Din cele 21 de tururi, cât a măsurat prima cursă de la Monza, Mihai a fost la conducere 19 tururi oferind un adevărat regal pe circuitul unde a acumulat cei mai mulți kilometri de-a lungul carierei.

 

Pilotul român a fost însoțit pe podium de Mirko Bortolotti, favoritul local, și Alex Brundle.

 

Mihai Marinescu #9 : ”Din păcate nu m-am putut bucura pe deplin de victoria de astăzi pentru că pe podium am simțit că sunt primul român care câștigă în Formula 2. Nu am putut auzi imnul României, deși acesta este cel mai important moment de pe podium. Le mulțumesc tuturor celor care mi-au trimis mesaje după obținerea pole-positionului și după această mult dorită victorie. Mâine vom concura în cea de a 14 cursă a sezonului și a doua de la Monza (în fiecare weekend din F2 se desfășoară două curse), iar eu sper într-o zi la fel de bună ca cea de astăzi”.

 

Victoria lui Mihai de la Monza reprezintă cel mai bun rezultat din sportul cu motor românesc pe patru roți.

 

Cursa de duminică poate fi urmărită live la ora 15.40 (România) prin intermediul Sport.ro (tv) și www.sport.ro