PIRELLI ORGANIZEAZĂ PRIMA SESIUNE OFICIALĂ DE TESTE PENTRU FORMULA 1 ÎN 2011

  • Echipele de Formula 1 vor testa recenta evoluţie a noilor anvelope Pirelli P Zero.
  • Pentru prima dată, maşinile ce vor concura în 2011 vor putea fi văzute în acţiune
  • Paul Hembery, Director Pirelli Motorsport Ajungem în Valencia cu versiunea finală a compuşilor şi pregătiţi să oferim echipelor diferite tipuri de pneuri, după  colaborarea intensă şi fructuoasă pe care am avut-o până acum.  Testul acesta ne va furniza informaţii folositoare despre sezonul ce va urma

Valencia (Spania), 31 ianuarie 2011 – Circuitul îngust şi virajat Ricardo Tormo din Valencia va găzdui mâine deschiderea oficială a sezonului de Formula 1 din 2011 şi debutul noilor pneuri Pirelli PZero, dintre care patru tipuri pentru asfalt uscat şi două tipuri pentru umed ce vor fi oferite pe tot parcursul sezonului 2011.

Testele se vor efectua mâine la ora 10.00, marcând începutul a patru sesiuni oficiale înainte de primul Grand Prix al sezonului din Bahrain pe 13 martie. Testul din Valencia se va încheia pe 3 februarie, când echipele se vor îndrepta spre Jerez pentru săptămâna următoare.

Cele 12 echipe au avut oportunitatea de a testa pneurile moi şi medii de la Pirelli pentru prima dată anul trecut în Abu Dhabi între 19-20 noiembrie, la doar câteva zile după Grand Prix-ul ce a încheiat sezonul competiţional.

Cu această ocazie, echipele au parcurs în două zile aproximativ 11000 km, oferindu-le ocazia de a testa primele versiuni ale noilor pneuri Pirelli.

Pirelli va aduce în această săptămână la Valencia o gamă mai largă de compuşi noi pentru Formula 1, după ce a definit specificaţiile la ultimele sesiuni private de teste efectuate pe tot parcursul ultimei jumătăţi a lunii ianuarie în Emiratele Arabe Unite.

Astfel, pe lânga pneurile pentru asfaltul uscat, Pirelli va pune la dispoziţia echipelor, în caz de ploaie – un fenomen frecvent în această perioadă pe coasta Spaniei, pneuri intermediare şi pentru asfalt umed.

În timpul testului de trei zile din Valencia, fiecare din cele 12 echipe va primi maxim 30 de seturi de pneuri. Echipele pot alege numărul de seturi din fiecare compus pe care doresc să îl testeze, în funcţie de strategiile individuale de dezvoltare.

Acest acord va fi păstrat şi pentru următoarele două teste, care vor avea loc, de asemenea, în Spania: Jerez (10-13 februarie) şi Barcelona (18-20 februarie).

În Valencia toate echipele vor putea să se bazeze pe sprijinul întregului departament Pirelli F1, care este compus din 50 de persoane. Fiecare echipa va avea desemnat  propriul inginer Pirelli, care va transmite informaţiile tehnice şi va lucra împreună cu echipa pentru a ajuta la configurarea maşinii.

Până în prezent, Pirelli a parcurs mai mult de 18.000 de kilometri în 10 teste private, inclusiv două zile pe circuitul din Valencia în octombrie anul trecut, când au fost testate pentru prima dată pneurile intermediare şi cele pentru carosabil umed.

Paul Hembery, Director Pirelli Motorsport a declarat: „Ajungem în Valencia cu versiunea finală a compuşilor şi pregătiţi să oferim echipelor diferite tipuri de pneuri, după colaborarea intensă şi fructuoasă pe care am avut-o până acum. Testul acesta ne va furniza informaţii folositoare şi un cadru general despre sezonul ce va urma. Se subînţelege că aşteptăm cu nerăbdare primul Grand Prix. Valencia va fi un test foarte important, deoarece ne va permite să experimentăm o situaţie care este foarte asemănătoare cu condiţiile reale de curse, deşi condiţiile atmosferice nu sunt reprezentative pentru restul anului, şi, de asemenea, să ne ofere o bună idee despre cum vom lucra împreună în viitor. Obiectivul acestui test este de a oferi tuturor echipelor posibilitatea de a se familiariza mai bine cu pneurile pe care le vom furniza pe parcursul acestui sezon, înainte de a-şi finaliza programele de dezvoltare pentru primul Grand Prix al anului în Bahrain.

Circuitul Ricardo Tormo a fost construit în 1999 şi este folosit mai ales pentru cursele de motociclete decât pentru Grand Prix-ul de Formula 1 al Europei, care are loc pe un circuit stradal din centrul oraşului.