Spectacolul a inceput

  • Mii de sibieni au asistat la parada pilotilor inscrisi in Raliul Sibiului
  • Startul festiv a avut loc la ora 21:00 in Piata Mica
  • Vineri, 20 iulie, incepe lupta pe probele speciale

 

Raliul Sibiului Romania a inceput joi, 19 iulie, cu o parada a pilotilor pe strazile din centrul orasului si a continuat cu startul festiv in Piata Mica din Sibiu. Mii de sibieni au fost prezenti la eveniment pentru a-i sustine pe pilotii inscrisi in etapa a opta din Intercontinental Rally Challenge.

Foto: Andrei Tobosaru

Trei zile de spectacol. Asta inseamna editia din 2012 a Raliului Sibiului Romania. Totul a inceput joi, 19 iulie, la ora 20:00 cu o demonstratie pe strazile din centtrul orasului Sibiu in fata a mii de sibieni prezenti la eveniment. Startul festiv a avut loc la ora 21:00 in Piata Mica din Sibiu. La ceremonia oficiala de deschidere a raliului au participat Klaus Iohannis, Primarul Municipiului Sibiu, Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean, Cristian Barhalescu, Secretar de Sstat la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, si numeroase autoritati locale.

 

Vineri si sambata lupta se muta din Piata Mare, acolo unde este amplasat parcul de service, pe probele speciale. In prima zi startul oficial este programat pentru ora 13:30, iar startul pe prima proba, Dobarca, la ora 14:30 si Crinti la ora 15:14. Dupa inca o bucla pe cele doua probe, la ora 20:08 este programata speciala de pe circuitul de rally cross din cartierul Strand si, incepand cu ora 22:08, cele doua speciale de noapte Paltinis si Santa.

 

Sambata, 21 iulie, sunt programate doua treceri pe bucla Gatu Berbecului si Santa Max, dupa care lupta finala se va da pe super speciala die pe circuitul de rally cross cu incepere de la ora 17:58. Festivitatea de premiere este programata la ora 19:00 in Piata Mica din Sibiu.

 

Obiectivul meu si al echipei este sa castigam raliul. Nu este un raliu in care sa mergi la maximum. Sa castigi trebuie sa supravietuiesti pe probe. Unele dintre ele sunt cele mai dure pe care le-am vazut. Asa cum am spuns nu e nevoie sa mergi la limita, ci mai degraba sa faci o cursa inteligenta. Ca sa castigi trebuie sa pastrezi masina intacta si sa nu faci pana”, a spus Andreas Mikkelsen, principalul favorit in Raliul Sibiului Romania.