IRC Rally Islas Canarias 2011 : ce urmarim ?

Asteptarea a luat sfarsit. La mai putin de 3 luni de la etapa din Monte Carlo care a gazduit raliul de debut al sezonului 2011 din Challengerul Intercontinental de Raliuri, toata actiunea revine odata cu Raliul Islas Canarias la finalul acestei saptamani. Organizat pe insula Gran Canaria, a treia ca marime din Insulele Canare, concursul pe asfalt s-a alaturat IRC-ului pentru prima oara abia in 2010 si s-a dovedit o adevarata reusita, atat pentru piloti cat si pentru fani. Anul acesta organizatorii au facut mai multe schimbari in privinta probelor speciale, incluzand o reintoarcere si pe circuitul de karting, plus doua speciale de noapte.

 

Cu probe speciale caracterizate prin coborari si urcari foarte lungi, pilotii vor trebui sa acorde o atentie speciala vitezei cu care vor aborda fiecare viraj, astfel incat sa-si asigure un ritm sustinut de-a lungul intregului raliu. O setare precisa a masinii este deasemeni imperios necesara la fel ca niste notite foarte bune in urma recunoasterilor. Temperatura va fi de aproximativ 23 de grage Celsius, iar timpul de repaus va fi si el aproape inexistent, startul in fiecare zi fiind programat la ora 7:30, iar sosirea dupa miezul noptii.

 

Dupa startul ceremonial din aceasta seara, care va avea loc in parcul de service situat in Las Palmas, echipajele vor parcurge 8 probe speciale vineri, prima fiind cea de pe circuitul de karting, dar si speciala Santa Lucia, care, cu ai sai 24,57 km lungime, este “regina” raliului. Vineri noapte mai sunt programate inca doua probe, cu startul programat la ora locala 22:16, respectiv 22:49. Ziua de sambata programeaza doua probe, fiecare urmand sa fie parcurse de doua ori.

35 de echipaje vor lua startul in etapa IRC si inca alte 41 in etapa de campionat national, Raliul Islas Canarias contand pentru Campionatul National al Spaniei. Din cele 13 automobile S 2000 inscrise, sase sunt Peugeot 207, cinci sunt Skoda Fabia si doua Proton Satria Neo.

Lupta pentru podium este foarte interesanta. Anul trecut s-a impus Jan Kopecky in fata lui Juho Hanninen, finlandezul urmand sa triumfe la sfarsitul campionatului. Pe langa cei doi, nu trebuie uitati nici pilotii  “specializati” pe asfalt, precum Bryan Bouffier sau Freddy Loix, care pot castiga oricand un raliu de acest gen, suprafata de rulare de aici fiind una foarte buna si aderenta. Alte nume pe care cu siguranta le veti regasi in top 10 la final sunt Andreas Mikkelsen sau PG Andersson, insa cel din urma evolueaza pe o masina Proton a carei fiabilitate nu a convins pana in prezent. O surpriza placuta poate veni si din partea tanarului pilot belgian Thierry Neuville, dar si a localnicului Bruno Maghalaes.

 

Documente :

Lista inscrieri

Plan Orar

Program transmisii Tv

One thought on “IRC Rally Islas Canarias 2011 : ce urmarim ?”

Comments are closed.