57 de piloti s-au intrecut la Bucuresti

57 concurenţi au luat startul sâmbătă, 3 august, în cea de-a IV-a etapă a Campionatului Naţional de Karting Dunlop 2013, desfăşurată pe circuitul AMCKart, astfel: clasa Kid – 9 concurenţi, Pufo – 4, Mini – 5, Mini Rotax – 3, KFJ – 5, Rotax – 8, KF şi N100 – 10, KZ – 13.

 

Cei mai mici dintre piloţi, concurenţii claselor Kid şi Pufo, au fost primii pe lista antrenamentelor libere şi au dat cu siguranţă un exemplu tuturor celor prezenţi la eveniment: care poate fi nivelul maxim de energie într-o zi toridă de august. După controlul administrativ şi verificările tehnice au urmat antrenamentele cronometrate şi manşa întâi de concurs, prefinala.

 

Pentru cei patru concurenţi ai clasei Pufo ierarhia a fost clară, cu Marco Bota şi Răzvan Onoaie pe primele locuri. Lupta pentru treapta a treia a podiumului s-a dus între Remus Mihnea Tudorancea şi Gabor Vereş, care a reuşit să treacă al treilea linia de sosire a prefinalei.

 

Clasele Rotax Mini şi KFJ şi-au păstrat neschimbată în prefinală ordinea din calificări. Astfel încheie Theodor Nicoară, Anthony Cimpoca şi Ana Maria Stana prefinala clasei Rotax Mini, iar la clasa KFJ liderii sunt Eduard Anton, Nicholas-Sebastian Pascu şi Eduard Buhas.

karting

La clasele Rotax şi KF+N100 primii trei în prefinală au fost aceiaşi pe toată durata cursei: Dan Vonica, Radu Marcu şi Christian Muller, respectiv Teodor Gal, Bianca Anton şi Monir Halawani. Dan Spuderka a luptat mai bine de jumătate din cursă cu Christian Muller pentru locul al treilea în prefinala Rotax, însă a fost devansat de acesta şi de Siamac Hadji-Dai, care se interpune în turul al cincilea.

 

Cei 13 concurenţi ai clasei regină, KZ, au făcut un spectacol din toate cele 16 tururi parcurse, Matei Mihăescu şi Tiberiu Iorgulescu fiind în permanenţă la conducerea prefinalei. Pentru poziţia a treia, a impresionat duelul dintre Eduard Bîrloiu şi Andrea Raimondi, câştigat de acesta din urmă încă din turul 8.

 

Duminică dimineaţă, după o sesiune de warm-up, a avut loc manşa finală de concurs, care a inclus câte 8 tururi pentru clasele Pufo şi Kid, 13 pentru Mini Rotax şi Mini, 16 pentru KFJ şi Rotax, respectiv 18 tururi pentru clasele KF+N100 şi KZ.

 

La clasa Pufo s-a păstrat ierarhia stabilită în prefinală – cu Marco Bota, Răzvan Onoaie şi Gabor Vereş pe primele trei locuri, iar la Kid pe podium au urcat Raul Pop, Andrei Crăciun şi Mario Văcaru.

 

Rotax Mini are acelaşi podium ca şi în prefinală, cu Theodor Nicoară pe primul loc, urmat de Anthony Cimpoca şi Ana Maria Stana. Primii la clasa Mini au fost Vlad Gyenge, Richard Cobilanski şi Ştefan Manolache. Richard Cobilanschi a reuşit o revenire surprinzătoare, de pe locul 5 din primul tur, urcând pe locul 3, odată cu abandonul lui Cosmin Condrea şi depăşirea lui Şerban Naghen, iar din turul 10 trece pe locul al doilea, menţinut până la finalul cursei.

 

Cel mai spectaculos duel al etapei este oferit însă de Bianca Anton şi Teodor Gal, care au luptat cu ambiţie, hotărâre şi sportivitate pentru prima treaptă a podiumului. După depăşiri succesive, tatonări interesante şi strategii remarcabile, finala este câştigată de Bianca Anton, după ce în prefinală, liderul a fost Teodor Gal. Monir Halawani ocupă locul al treilea, urmat de Alexandra Baldovin şi Mihai Dudaşu.

 

Clasa KZ este câştigată din nou de Matei Mihăescu, urmat de Andrea Raimondi, cei doi fiind liderii incontestabili pe toată durata finalei. Eduard Bîrloiu se clasează pe locul al treilea, după ce Tiberiu Iorgulescu a ocupat această poziţie mare parte din cursă.

 

Etapa s-a încheiat cu festivitatea de premiere, la care Federaţia Română de Automobilism Sportiv a premiat cu seturi de anvelope pe cei mai buni trei sportivi de la fiecare dintre clasele KZ, KFJ şi Mini, precum şi pe ocupantul primului loc la clasa KF.

 

Următoarea etapă a Campionatului Naţional de Karting Dunlop va avea loc la Prejmer în perioada 31 august – 1 septembrie.